Ηρεμολόγιο Δευτέρας 15/01/2024

● Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης (κεντρική φωτό) είναι ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές και συγγραφείς της νεότερης Ιστορίας της Κύπρου – και δη της εισβολής των Τούρκων στη Μεγαλόνησο.

● Τα βιβλία που έγραψε και επιμελήθηκε, όπως τα «Κύπρος 1974 – Η Μεγάλη Προδοσία», «Αυτοί που τίμησαν την στολή τους», «Το χρονικό της μάχης της ΕΛΔΥΚ», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πελασγός, πέρα από το γεγονός ότι είναι ευπώλητα και έχουν κάνει απανωτές εκδόσεις, αποκαλύπτουν πολλά άγνωστα μέχρι πρότινος στοιχεία και πτυχές του μείζονος εθνικού ζητήματος.

● Ο κ. Δημητριάδης έγραψε πρόσφατα σε ανάρτησή του στο facebook μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τον Γερμανό στρατηγό Otto Liman von Sanders (κάτω φωτό), ο οποίος ήταν o σχεδιαστής και εγκέφαλος της γενοκτονίας των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και οργανωτής και εκπαιδευτής των στρατευμάτων του σουλτάνου.

● Η ανάρτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως εξής:

● «Γνώρισε κι αυτός όμως την τουρκική ηθική… Μια μέρα η κόρη του, η γυναίκα του και ο γαμπρός του βρίσκονταν πάνω στα Θεοδοσιανά Τείχη της Κωνσταντινούπολης περίπατο. Οι Τούρκοι στρατιώτες που στρατωνίζονταν εκεί πιο πέρα, μόλις είδαν τις γυναίκες, ανέβηκαν στα τείχη και, αφού έδεσαν τον γαμπρό του που τις συνόδευε, τις βίασαν ομαδικά και τις δύο ο ένας μετά τον άλλον… Και τις βίαζαν επί ώρες! Οταν στο τέλος οι Τούρκοι στρατιώτες αντιλήφθηκαν ποιες ήταν, όπως ήταν φυσικό εξαφανίστηκαν…

● Η τιμή του Λήμαν Φον Σάντερς αποκαταστάθηκε κατ’ εντολήν του κάιζερ που δεν ήθελε να έχει προβλήματα στις σχέσεις του με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, διατάσσοντάς τον να αποδεχθεί 5.000 χρυσά γρόσια από τον σουλτάνο ως… αποζημίωση! Τόσο άξιζε η τιμή του…»

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα