Ηρεμολόγιο Δευτέρας 05/02/2024

● Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να κλείνεις την τηλεόραση. Εις εξ αυτών είναι η εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha. Χθες διέπραξε δύο ατοπήματα: το ένα πρέπει να προκαλέσει την αντίδραση του ΕΣΡ και της ΕΣΗΕΑ, και το άλλο των τηλεθεατών και της Ιεράς Συνόδου.

● Παρουσίαζε το θέμα με την κατολίσθηση που είχε γίνει στο χωριό Ροπωτό των Τρικάλων το 2012, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εκκενωθεί μεγάλο μέρος του λόγω επικινδυνότητας των οικιών. Πολλές εξ αυτών κρίθηκαν ακατάλληλες προς κατοίκηση, μια και είχαν… μετακινηθεί.

● Και ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Θεοτόκου μετακινήθηκε περίπου 200 μέτρα από τη θέση του και το οίκημα πήρε κλίση 17 μοιρών προς τα αριστερά.

● Ο Μάνεσης αφενός διέταξε τη ρεπόρτερ του και τον οπερατέρ να εισέλθουν στον ιερό ναό, παρόλο που είναι προφανές ότι μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Ο Μάνεσης, πριν διατάξει την ομάδα του να μπει, ρώτησε μήπως κάποιον πολιτικό μηχανικό για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος και πήρε το «ΟΚ»;

● Ενώπιον των τηλεθεατών, εκπομπάρχης διατάζει συναδέλφους του να γίνουν… κασκαντέρ, να ρισκάρουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, επειδή ο ναός αυτός έχει γίνει, καθώς είπε, «αξιοθέατο» και πάνε (κακώς, κάκιστα) αρκετοί επισκέπτες εκεί.

● Και, σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μάνεσης επιτρέπει στη δημοσιογράφο (η οποία είπε σε έναν ηλικιωμένο το ελληνέζικο ότι είναι… «ογδοντατέσσερα (sic) ετών») να χασκογελάει βλακωδώς εντός του ιερού ναού κι έκανε κι αυτός πλακίτσα, διατάζοντάς την να πάει προς το κατωφερές τμήμα του.

● Ο Νίκος Μάνεσης κάνει χαβαλέ με τα όσια και τα ιερά των Ελλήνων, και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων και των οπερατέρ.

● Θα έκαναν το ίδιο με έναν βουδιστικό ή σιντοϊστικό ναό, με ένα τζαμί ή με μια συναγωγή που θα είχε εγκαταλειφθεί λόγω επικινδυνότητας; Λίγη ντροπή και στον ίδιο και στον σταθμό δεν θα έβλαπτε. Καλό θα έκανε.

● Κάποιος αρμόδιος υπάρχει, επιτέλους, για να πράξει τα δέοντα με τους ασχημονούντες;

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα