Ηρεμολόγιο Τρίτης 13/02/2024

● Ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και αντιμετωπίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, με μεγάλη αβροφροσύνη και… διακριτικότητα. Καμία σχέση με την αντιμετώπιση που έχουν πολιτικοί όπως ο Νατσιός και ο Βελόπουλος.

● Τον Βορίδη τον φίλεψαν με πολλά χαμόγελα και ερωτήσεις που δεν ήταν δα και τόσο επιθετικές. Μόνο σε ένα σημείο έφαγε ένα καλό δημοσιογραφικό «ντιρέκτ» από τον Παπαδάκη και δεν ήξερε από πού του ήρθε.

● Οταν ο Βορίδης αναφερόταν στη σκληρή περιβαλλοντική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις καλλιέργειες, η οποία είναι «παιδί» της πίεσης από την παράταξη των Πρασίνων και από τους οικολόγους και ανεβάζει σε απαγορευτικά επίπεδα το κόστος της αγροτικής πολιτικής, ο Παπαδάκης τού θύμισε κάτι σημαντικό.

● «Κι εσείς, κ. Βορίδη, η Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είχατε ψηφίσει υπέρ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2020» είπε ο γερόλυκος της τηλεόρασης και ο υπουργός δεν ήξερε από πού να το μαζέψει.

● Ομως σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σκέφτηκε να κάνει χρήση του παλιού καλού κόλπου «πετάω την μπάλα στην εξέδρα» και άρχισε να μιλάει για το «τριμερές τής λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», ελπίζοντας να κάνει τη συζήτηση βαρετή και να διακοπεί η άβολη παρένθεση της κανονικής άσκησης της δημοσιογραφίας.

● Αυτές τις ημέρες, πάντως, ο Βορίδης κάνει πασαρέλα σε διάφορα ΜΜΕ. Προχθές του έγινε ένας απίθανος λιβανωτός από το «Πρώτο Θέμα» σε κάτι σαν συνέντευξη που του πήρε ο Δημήτρης Δανίκας.

● Απολαύστε το δανίκειο προοίμιο της συνέντευξης: «Στη γλώσσα της πιάτσας ο χαρακτηρισμός είναι “γατόνι”. Πιο κομψά, “αίλουρος”. Το είδος που γλιστράει και διαφεύγει. Και διαρκώς από πάνω είναι. Στη φυλή των πολιτικών ο χαρακτηρισμός για το ίδιο είδος αιλουροειδών είναι “πρωταθλητής της ρητορικής”. Με άλλα λόγια, αν δεν προσέξεις, αν δεν είσαι διαρκώς στην τσίτα, ε, τότε, θα σε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί. […] Μέσα σε όλα. Δηλαδή, Μάκης Βορίδης».

● Κοντολογίς, τα σορόπια του Δανίκα για τον Βορίδη φτάνουν για να φτιάξεις 50 ταψιά μπακλαβά…

● Κάντε λίγο κράτει, βρε παιδιά, με τη σπάτουλα.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα