Ηρεμολόγιο Τρίτης 30/04/2024

● Ο Αδωνις Γεωργιάδης (κεντρική φωτό) επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Γιάννης Καλλιάνος (φωτό κάτω) του τηλεφώνησε ζητώντας να παρέμβει για να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο πατέρας του. Είπε τα ακόλουθα: «Παρότι μου τηλεφώνησε, ο πατέρας του δεν πήρε ΜΕΘ, γιατί δεν προβλεπόταν. Ως υπουργός Υγείας, δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια στις ΜΕΘ».

● Φυσικά και δεν προβλεπόταν να μπει σε ΜΕΘ ο πατέρας του Καλλιάνου. Προβλεπόταν, όπως απέδειξε η εξέλιξη των πραγμάτων, να μπει σε τάφο. Αυτό ήταν το νόμιμο.

● Αλήθεια, περισσεύει από κάποιον λίγη ευθιξία, λίγη ντροπή, ευαισθησία, επαγγελματισμός για ν’ αρχίσει να τη δανείζει σε διάφορους ανευθυνοϋπεύθυνους;

● «Ντροπή σας» φώναξαν οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι για την απόφαση του δικαστηρίου, που έβγαλε λάδι όλα τα πολιτικά πρόσωπα και έριξε στα μαλακά τους περισσότερους κατηγορουμένους.

● Αυτή είναι η ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Αυτοί και οι θεσμοί μας. Γι’ αυτό μας έχουν πάρει χαμπάρι σ’ Ανατολή και Δύση κι έχουν βγάλει Amber Alert και ψάχνουν, εις μάτην, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

● Σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη, αν κλοτσήσεις σκύλο, διώκεσαι με κακουργηματικές κατηγορίες. Ομως, αν οι πράξεις και οι παραλείψεις σου απανθρακώσουν 102 ανθρώπους, η δίωξη είναι… πλημμεληματική.

● Η ρίζα του προβλήματος είναι η κακουργηματική αμέλεια για το κοινό σπίτι μας, την Ελλάδα. Ανοήτως τη χαρίζουμε σ’ ανάξιους, δεξιά κι αριστερά, είτε από ιδεολογική τύφλωση είτε από… παράδοση ή για να μας κάνει ο εις και ο έτερος κάποιο μικρορουσφέτι. Κι έτσι κατρακυλάμε τόσο καιρό στου κακού τη σκάλα.

● Εκλογές έρχονται. Πράξτε τα δέοντα. Η Δικαιοσύνη δεν χαρίζεται. Κατακτάται με τις επιλογές μας.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα