Μια 61χρονη καθηγήτρια έχασε τη ζωή της όταν μαθητής εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο όπου δίδασκε στη Σλοβακία, ενώ δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τι οδήγησε τον νεαρό στην πράξη αυτή, ενώ παραμένει άγνωστο εάν ο δράστης έχει συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση. Η αστυνομία της Σλοβακίας μετέβη, ωστόσο, καθησυχαστική, υπογραμμίζοντας ότι το συμβάν έχει περιέλθει υπό πλήρη έλεγχο και δεν συντρέχει πλέον κανένας κίνδυνος για το κοινό.
Πέρα από την άτυχη 61χρονη, στο περιστατικό τραυματίστηκαν δύο ακόμη άτομα και πιο συγκεκριμένα ένας μαθητής, η κατάσταση της υγείας του οποίου χαρακτηρίζεται κρίσιμη, καθώς και μια 41χρονη εκπαιδευτικός που υπέστη σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται.
Το τραγικό συμβάν προκάλεσε σοκ στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο πρόεδρος Πέτερ Πελεγκρίνι δήλωσε ότι τον έχει κατακλύσει η βαθιά θλίψη και, από κοινού με τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο, απηύθυνε συλλυπητήρια στους οικείους της νεκρής.
«Τέτοια γεγονότα αποτελούν σοβαρή προειδοποίηση για ολόκληρη την κοινωνία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεγκρίνι, επισημαίνοντας ότι «είναι ακόμη πιο σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο κλίμα που δημιουργούμε στην κοινωνία», για να καταλήξει: «Χρειαζόμαστε περισσότερη ηρεμία, σεβασμό και αμοιβαία εκτίμηση».

