Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά παράταση για τα μειωμένα ενοίκια

Η προθεσμία για διορθώσεις στις δηλώσεις εκπνέει όμως υπάρχουν εκκρεμότητες.

Λίγες ημέρες ακόμα έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν λάθη στις δηλώσεις που έχουν υποβάλει για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου – Απριλίου 2021, αλλά και για να υποβάλουν αρχικές δηλώσεις Covid.

Η προθεσμία εκπνέει στις 27 Αυγούστου, και μετά τη λήξη η φορολογική διοίκηση θα προχωρήσει στην επεξεργασία των δηλώσεων προκειμένου να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά. Δεν λείπουν, πάντως, τα προβλήματα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με την ΠΟΜΙΔΑ να ζητά την επίλυσή τους από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ. Σε επιστολή της η ομοσπονδία εστιάζει σε επτά σημεία, θεωρώντας απαραίτητη τη χορήγηση ολιγοήμερης παράτασης της προθεσμίας των δηλώσεων Covid, λόγω αδυναμίας των φοροτεχνικών να ανταποκριθούν στον συσσωρευμένο όγκο φορολογικών εργασιών και υποχρεώσεων. Πέραν της παράτασης, η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει:

1. Πρέπει να εκδοθεί ανακοίνωση για τον τρόπο και τον χρόνο διενέργειας των συμψηφισμών των περσινών αποζημιώσεων με τις νέες οφειλές, πριν λήξουν οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων.

2. Δεν έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για υποβολή δηλώσεων Covid της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020.

3. Δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για τους ΚΑΔ του μηνός Αυγούστου 2021, πράγμα που δημιουργεί συναλλακτική αβεβαιότητα αλλά και προστριβές μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών που αρνούνται να καταβάλουν τα μισθώματα, ισχυριζόμενοι ότι ισχύει μείωση του ενοικίου.

4. Δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών μηνός Ιουλίου 2021.

5. Για τις δηλώσεις λύσης μισθώσεων, να δοθεί παράταση μέχρις ότου στην εφαρμογή μισθώσεων της ΑΑΔΕ προστεθεί η επιλογή «Ενεργές μισθώσεις», στην οποία να εμφανίζονται οι μισθώσεις που στο σύστημα θεωρούνται ενεργές, ώστε ο φορολογούμενος να βρίσκει και να δηλώνει τη λύση των ήδη ανενεργών χωρίς να υπόκειται σε άδικα πρόστιμα για αυτό.

6. Στην υπηρεσία «Προσωποποιημένες ειδοποιήσεις» του TAXISnet και συγκεκριμένα στην εφαρμογή «Αποτελέσματα επεξεργασίας δηλώσεων Covid» να επανέλθει η εικόνα των δηλώσεων Covid 2020, καθώς τώρα εμφανίζονται αδικαιολόγητα μόνο οι δηλώσεις Covid 2021, γεγονός που προκαλεί δυσχέρειες στους φορολογουμένους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα