Αναλγησία! Το κράτος δεν πληρώνει τα χρέη του

Αρχίζει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς (ακόμα και για οφειλές 500 €), αλλά αρνείται να επιστρέψει αυτά που χρωστάει

Το ανάλγητο πρόσωπό του δείχνει ακόμα μια φορά ο κρατικός μηχανισμός, την ώρα που αρχίζει ένα νέο σαφάρι κατασχέσεων και πλειστηριασμών (ακόμα και για χρέη 500 ευρώ) σε όποιον έχει απλήρωτες οφειλές προς την Εφορία. Φαίνεται πως το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της χώρας, αφού δείχνει το ίδιο το χειρότερο πρόσωπό του προς τον ιδιωτικό τομέα που έχει «ξεζουμιστεί» τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές και τα συνεχόμενα lockdowns.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζεται ακατάσχετο για τα τηρούμενα στις τράπεζες ταμειακά διαθέσιμα της Κεντρικής Διοίκησης και των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με την αιτιολογία ότι «αυτά έχουν ταχθεί για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ειδικών δημοσίων σκοπών».

Έτσι, κανείς πολίτης και καμία επιχείρηση δεν θα μπορεί να εισπράξει τα ποσά που του οφείλει το κράτος, ακόμα και αν έχει δικαιωθεί τελεσίδικα από την ελληνική Δικαιοσύνη, ακόμα και αν οι απαιτήσεις τους αφορούν διαστήματα αρκετών ετών.

Στην πράξη, ο φορολογούμενος θα πρέπει να περιμένει πότε θα έρθει η σειρά του, ανάλογα με την επάρκεια των ειδικών πιστώσεων που εγγράφονται στον Προϋπολογισμό, ωστόσο το κράτος θα μπορεί να του κάνει κατασχέσεις.

Με τους πολίτες να περιμένουν τα χρήματα που δικαιούνται από το κράτος, θα μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι ακόμα και με τα ξένα funds που θα κινήσουν πλειστηριασμούς, παρότι, αν οι φορολογούμενοι λάμβαναν τα χρωστούμενα από το κράτος, θα πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους και δεν θα κινδύνευαν με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με πτώχευση, αφού το Ελληνικό Δημόσιο αρνείται πρακτικά την επιστροφή των ποσών που τους οφείλει και εκείνες με τη σειρά τους αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, στα funds, στην Εφορία και στα Ταμεία, όσες δόσεις και αν τους χορηγηθούν.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το κλείσιμο όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, ένα μέτρο που περιλαμβάνεται ξεκάθαρα στην έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη και ζητά συγχωνεύσεις και εξαγορές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα