Πρόστιμα-κοροϊδία από τον Αδωνι Γεωργιάδη

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε να επιβάλει καμπάνα ύψους 55.000 ευρώ σε εισπρακτική με καθαρά κέρδη το 2021 στα 43.600.000 €

Ακόμα μία επικοινωνιακή κίνηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε να πάρει σοβαρά τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 55.000 ευρώ στην εισπρακτική εταιρία Cepal Hellas – Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (AEΔΑΔΠ).

Πρόκειται βέβαια για ποινή-χάδι, αν αναλογιστεί κανείς τα υψηλά κέρδη που καταγράφει η εταιρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021, για το οποίο υπάρχουν τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της Cepal Hellas εκτοξεύτηκε στα 176.700.000 ευρώ, τα προ φόρων κέρδη σε 56.600.000 ευρώ και τα καθαρά (μετά από φόρους κέρδη) σε 43.600.000 ευρώ.

Οχλήσεις

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 55.000 ευρώ στη Cepal Hellas επειδή η τελευταία προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις για την ενημέρωση οφειλέτη για ύπαρξη ληξιπρόθεσμης οφειλής χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκ μέρους της εταιρίας επιβεβαίωση της οφειλής. «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου καλεί όλες τις εισπρακτικές εταιρίες να τηρούν τη νομιμότητα και να μην ενοχλούν πέραν των ορίων του νόμου τους δανειολήπτες. Δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε να επιβάλουμε πρόστιμα σε όποιον ενοχλεί παρανόμως τους οφειλέτες. Πρέπει πάντοτε να υπάρχει διαφάνεια και ανθρώπινο πρόσωπο στην αναζήτηση των πληρωμών» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε χθες πρόστιμα συνολικού ύψους 140.000 ευρώ σε δύο εταιρίες στην Καλλιθέα Αττικής και στον Πλαταμώνα Πιερίας για παραβάσεις διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή. Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 70.000 ευρώ στην εταιρία εμπορίας ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών με την επωνυμία ΕΤΑΚΕ Ι.Κ.Ε, που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, για παραβάσεις διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, όπως μη παράδοση των προϊόντων που αγόρασαν οι καταναλωτές από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας και μη επιστροφή των καταβληθέντων ποσών στους καταναλωτές μετά την ακύρωση της σύμβασης, αλλά και παροχή εσφαλμένων πληροφοριών στους καταναλωτές σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων.

Αντίστοιχο πρόστιμο για τους ίδιους λόγους επιβλήθηκε και στην εταιρία εμπορίας αθλητικών ειδών με την επωνυμία ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε, που εδρεύει στον Πλαταμώνα Πιερίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα