Με τα λόγια καταπολεμά την ακρίβεια ο Μητσοτάκης

Αφού διαπίστωσε ότι αυτή «δαγκώνει», μίλησε για καμία ανοχή στην κερδοσκοπία και υποσχέθηκε πάλι συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους

Πάλι με μεγάλα λόγια, υποσχέσεις και διαπιστώσεις ο πρωθυπουργός «καταπολεμά» την ακρίβεια, όπως προκύπτει και από όσα είπε χθες σε κατοίκους στο Πέραμα, όπου έκανε μια βόλτα μετά την επίσκεψή του στο επαγγελματικό λύκειο της περιοχής. Για να γίνει και περισσότερο πειστικός, απαρίθμησε ακόμα μια φορά τις «επιτυχίες» της οικονομίας, που όμως ακόμη δεν έχουν φτάσει στην τσέπη των καταναλωτών.

«Ξέρουμε ότι η ακρίβεια “δαγκώνει”» είπε και τη στιγμή που η κερδοσκοπία ζει και βασιλεύει σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανοχή για την κερδοσκοπία και οι έλεγχοι είναι συνεχείς και αυστηροί. Ακολούθως, εμπαίζοντας ακόμα μία φορά τους εργαζομένους, επισήμανε πως «όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία και τους καλούς μισθούς», ξεχνώντας πόσο χαμηλοί είναι ακόμα οι μισθοί στην Ελλάδα, παρά τη μικρή αύξηση που έδωσε η κυβέρνηση την άνοιξη, και δήλωσε ότι είναι «υπερήφανος για το ότι η ανεργία έπεσε κάτω από το 10% και νιώθω τιμή όταν ξένα έντυπα τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση ως προς τις χώρες του ΟΟΣΑ για τις οικονομικές της επιδόσεις».

Η επόμενη διαπίστωσή του όμως πραγματικά… ξεπερνάει κάθε λογική. Προσέξτε τι είπε: «Ολα αυτά, όμως, πρέπει να μεταφράζονται στη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων». Είναι να αναρωτιέται κανείς πού και σε ποιον απευθύνει το «πρέπει να μεταφράζονται σε βελτίωση…», αφού ο ίδιος είναι ο πρωθυπουργός και δική του η κυβέρνηση! Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «θα εργάζεται νυχθημερόν σε αυτή την κατεύθυνση».

Πάλι καλά! «Εχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα υλοποιήσουμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, μόλις προχθές ψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό του 2024, όπου για πρώτη φορά δίνουμε σημαντικές αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους, δίνουμε περαιτέρω αυξήσεις στους συνταξιούχους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος ότι «δεν είναι όλα τέλεια. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια “δαγκώνει”, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, αλλά θα είμαστε πάνω στο πρόβλημα στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, με διαρκείς ελέγχους, ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία».

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι μέσα στον μήνα Δεκέμβριο «θα πληρώσουμε 717.000.000 για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα