Η ΔΥΠΑ ψάχνει κτίριο και θα δώσει 43.400.000 ευρώ!

Απίστευτη σπατάλη από τον διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη, ενώ ο οργανισμός έχει στην ιδιοκτησία του πάρα πολλά ακίνητα

Περισσότερα από 40.000.000 ευρώ ετοιμάζεται να ξοδέψει (από τα λεφτά μας) ο διοικητής του τέως ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) για τη μετεγκατάσταση της κεντρικής υπηρεσίας του οργανισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου αγοράς κτιρίου για τη στέγαση των Υπηρεσιών Κεντρικής Διοίκησης της ΔΥΠΑ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ποσού 43.400.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι η συγκέντρωση των υπηρεσιών της διοίκησης, οι οποίες στεγάζονται σε τρία διαφορετικά κτίρια, σε ένα.

Το κτίριο ή συγκρότημα κτιρίων θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστον εμβαδού 9.000 τ.μ (7.300 τ.μ. κύρια – βοηθητική χρήση), να βρίσκεται σε ακτίνα 15 χλμ. από την πλατεία Συντάγματος, πλησίον (εντός 1 χλμ.) στάσης μέσου μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός), καλής οδικής πρόσβασης και πλησίον στάσης αστικών ΜΜΜ, και βιοκλιματικό.

Η απόφαση προκαλεί πλήθος ερωτημάτων αλλά και αντιδράσεις από πλευράς των εργαζομένων στον οργανισμό, οι οποίοι πληροφορήθηκαν την εξέλιξη από το… διαδίκτυο και διαμαρτύρονται μπροστά στο ενδεχόμενο αυτής της σημαντικής αλλαγής στην καθημερινότητά τους, χωρίς να έχουν καν ερωτηθεί. Με βάση τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, το νέο κτίριο θα μπορούσε να είναι από τον Ασπρόπυργο έως το Πικέρμι και από το Κερατσίνι έως τη Βουλιαγμένη, δηλαδή σε τεράστια απόσταση από τον Αλιμο, όπου στεγάζεται η κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ από τη δεκαετία του ’80 και φιλοξενεί περί τους 500 εργαζομένους.

«Οπως καταλαβαίνουμε, οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα προτιμήσουν να αποχωρήσουν παρά να επιβαρυνθούν καθημερινά με περίπου δύο ώρες πλέον του υποχρεωτικού οκταώρου τους, ενώ η καθημερινότητα για όσους εργάζονται στις υπηρεσίες της διοίκησης θα χειροτερέψει, αφού η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων διαμένουν πλησίον των υφιστάμενων τοποθεσιών που βρίσκονται οι υπηρεσίες» σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, τ. ΟΕΕ, τ. ΟΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης αποφάσισε να ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια (για τα οποία προφανώς έχουν πληρώσει και οι Ελληνες φορολογούμενοι), την ώρα που ο οργανισμός έχει στην ιδιοκτησία του πάρα πολλά ακίνητα εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ενδεικτικά, η ΔΥΠΑ κατέχει γραφεία επί της Σολωμού 60 και Πατησίων 37 στο κέντρο της Αθήνας, που γειτνιάζουν και επικοινωνούν μεταξύ τους, με συνολικό εμβαδόν περίπου 7.400 τ.μ. Επιπλέον, η απόφαση της ΔΥΠΑ ενδεχομένως φανερώνει πως έχει τελικά εγκαταλειφθεί η περίπτωση στέγασης στο οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού, δεδομένου ότι είχε συμπεριληφθεί και η ΔΥΠΑ στον γενικό σχεδιασμό των δημόσιων υπηρεσιών που θα μεταστεγαστούν στο εν λόγω οικόπεδο.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΥΠΑ ερωτούν ταυτόχρονα, δεδομένου ότι η γεωγραφική περιοχή που αναζητείται το προς αγορά ακίνητο συμπεριλαμβάνει και το Ολυμπιακό Χωριό, όπου η ΔΥΠΑ κατέχει μεγάλης έκτασης κτίρια γραφείων του ΟΕΚ τα οποία είναι υπό εγκατάλειψη και χρειάζονται επισκευές, εάν έχει αναζητηθεί η συμφέρουσα για το Δημόσιο λύση μεταστέγασης της διοίκησης στα εν λόγω γραφεία. Ζητούν, τέλος, από τη διοίκηση να απαντήσει ως προς τη διαδικασία με την οποία ελήφθη η σχετική απόφαση, αν έχει προηγηθεί η γνωμοδοτική απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου ΔΥΠΑ και αν έχει ληφθεί απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα