Η χρονιά αναμένεται να κλείσει για τον τουρισμό με νέα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, με τις τελευταίες να ξεπερνούν τα 23 δισ. ευρώ και πιθανόν να αγγίζουν τα 23,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας, έως το 2040 οι ταξιδιωτικές αφίξεις θα αγγίξουν τα 55 εκατομμύρια, δηλαδή θα αυξηθούν κατά 18 εκατομμύρια από τα τρέχοντα επίπεδα, και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα φτάσουν στα 36 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος αυτή την εβδομάδα δείχνουν πως φέτος τον Οκτώβριο οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 7,2% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 8,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2024. Για ολόκληρη την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου και σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 4,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 8,9%.
Συγκεκριμένα, στο δεκάμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν σε 22,385 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εισπράξεις που σημειώθηκαν κατά το σύνολο της διάρκειας του 2024 (21,59 δισ.). Με δεδομένο ότι πέρυσι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν 1,053 δισ., εκτιμάται ότι η τρέχουσα χρονιά θα κλείσει με νέο ρεκόρ εισπράξεων στα επίπεδα των 23,4 δισ. ευρώ.
Από τη στήλη «Παρασπονδίες» της «δημοκρατίας»


