Δημοσκοπικό «χαστούκι» για τον αλαζόνα «σουλτάνο»

Σε απόγνωση βρίσκεται ο «σουλτάνος», καθώς, παρά την ιδιαιτέρως προκλητική στάση του στα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και -κυρίως- την εξυπηρέτηση του νεοοθωμανικού αφηγήματος που επιδιώκει να στήσει, είναι ξεκάθαρο πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της γείτονος είναι τεράστια. Ενώ σε οικονομικό επίπεδο η χώρα του έχει εισέλθει στο σπιράλ της ύφεσης, σε επίπεδο πολιτικό ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Ικρέμ Ιμάμογλου, αποδεικνύεται ένας παίκτης που κατά την «επόμενη μέρα» στην Τουρκία ίσως να είναι αυτός που θα… εκπαραθυρώσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το «σεράι». Αυτό προκύπτει άλλωστε κι από την έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Eurasia Research, η οποία κατέδειξε μεταξύ άλλων πως, εάν διεξάγονταν κοινοβουλευτικές εκλογές σήμερα στην Τουρκία, μόνο τέσσερα πολιτικά κόμματα θα ξεπερνούσαν το εκλογικό όριο του 10% και πρόεδρος θα ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου!Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές -αν αυτές βέβαια διεξάγονταν τώρα, πρόωρα, παρότι η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο- τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Στην ερώτηση ποιον από τους δύο θα ψηφίζατε για πρόεδρο, τον Ταγίπ Ερντογάν ή τον Εκρέμ Ιμάμογλου, το 45,5% επέλεξε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και το 40,4%, τον νυν πρόεδρο. Σε ερώτηση αν ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν ξανά υποψήφιος για την προεδρία και αν θα τον ψήφιζαν, το 46,9% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι», το 39,2% «ναι», ενώ το 14,9% απάντησε «εξαρτάται ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι».

Κατά την εκτίμηση λοιπόν της Eurasia Research, «το ποσοστό αυτών που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ερντογάν επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μέλη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) αντίθετα από ό,τι έκαναν κατά τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δεν θα ψηφίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα