Ο Ερντογάν παρήγγειλε και άλλους S-400 και ναυπηγεί φρεγάτες και υποβρύχια

Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέα σύμβαση για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 φαίνεται πως είναι η Μόσχα και η Άγκυρα, παρά τις προστριβές με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που έχει προκαλέσει το ζήτημα. Την πληροφορία έδωσε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec, χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο για το γεγονός πως οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει ότι η Τουρκία διακινδυνεύει να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις αν αναπτύξει τους ρωσικής κατασκευής πυραύλους.

Παράλληλα, όμως, πληροφορίες του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου Sputnik ανέφεραν πως Ρωσία και Τουρκία έχουν ήδη υπογράψει δεύτερο συμβόλαιο για παράδοση των S-400. «Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν συμβόλαιο για δεύτερη παρτίδα S-400 στην Τουρκία» γνωστοποίησε ο Αλεξάντρ Μίκεεβ, γενικός διευθυντής της Rosoboronexport, μιλώντας στο Sputnik.

Την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως ονειρεύεται γενικότερα το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, καθώς σε χθεσινή ομιλία του στα ναυπηγεία Τούζλα ανακοίνωσε πως από το 2023 θα ξεκινήσει η ενίσχυση του τουρκικού στόλου με υποβρύχια και φρεγάτες. Συνολικά έξι υποβρύχια γερμανικής τεχνολογίας θα ενταχθούν στον τουρκικό στόλο, καθώς -όπως είπε- «μπορούμε να ασκήσουμε επιρροή με την πολιτική μας στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, στην Αφρική, λόγω του επιπέδου που έχουμε φτάσει πολιτικά, οικονομικά και τεχνολογικά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα