Η Microsoft «ψήφισε» την Ελλάδα – Τεράστια επιτυχία η επένδυση-μαμούθ της πολυεθνικής

Το νέο μεγάλο Κέντρο Δεδομένων θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος»

Μια σημαντική επένδυση στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες η αμερικανική εταιρία τεχνολογίας Microsoft. Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργήσει ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρίας στην Ευρώπη, ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ, ο οποίος έκανε λόγο για «μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα». Οπως είπε, η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρίας στην ελληνική οικονομία, και επισήμανε: «Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις».

Το κέντρο δεδομένων θα λειτουργήσει ως περιφερειακό κέντρο και για τις γειτονικές χώρες. Αργότερα στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Microsoft έγραψε: «Είμαι ενθουσιασμένος που από κοινού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στην Αθήνα ανακοινώσαμε ότι η Microsoft θα δημιουργήσει data centers στην Ελλάδα – η μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε κάνει στα 28 χρόνια λειτουργίας μας στη χώρα. Αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία μας για το μέλλον και την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Το Data Center που θα κατασκευάσει η Microsoft στην Ελλάδα είναι μόλις το όγδοο της εταιρίας στην Ε.Ε. και το πρώτο στη ΝΑ Ευρώπη. Εκτιμάται ότι στην κατασκευή θα δαπανηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια και μετά η λειτουργία του ετησίως θα απαιτεί δεκάδες εκατομμύρια για συντήρηση και αναβάθμιση.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας από τη μεγάλη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft, που σχετίζεται με τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων, το οποίο θα παράσχει υπολογιστικές υπηρεσίες «νέφους».

«Φτάσαμε στη γέννηση μίας καινοτομίας επένδυσης με πολυεπίπεδη σημασία. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε παγκόσμιο κόμβο του cloud» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε: «Η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data center από έναν τεχνολογικό κολοσσό την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό. Για εμάς δεν συνεπάγεται μόνο έσοδα και νέες θέσεις εργασίας, αλλά και μία ποιοτική προστιθέμενη αξία… Το κέρδος πολλαπλασιάζεται, εάν προστεθεί η ανταγωνιστικότητα που θα φέρει αυτή η επένδυση σε άλλες επιχειρήσεις. Το συνολικό όφελος εκτινάσσεται, εάν εστιάσουμε στο σύνολο της οικονομίας».

Η κυβέρνηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «αντιμετωπίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως τον πιο κρίσιμο βραχίονα για ένα άλμα στο μέλλον. Για να είναι όλοι οι Ελληνες νικητές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στις «νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μέσα από το πρόγραμμα επιμόρφωσης της εταιρίας για 100.000 συμπολίτες μας».

Όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση, η επένδυση αποτελεί τεράστια επιτυχία της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας ήταν το αουτσάιντερ όταν ξεκίνησε η διαδικασία στην αρχή του έτους, και κερδίσαμε πολλές άλλες χώρες που διεκδικούσαν το έργο. Μία εξ αυτών φέρεται ότι ήταν και η Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα