Ο Στέλιος Πέτσας άδειασε τον Άδωνι για τις Πρέσπες

«Η Συμφωνία με τα Σκόπια έχει κυρωθεί και δεν μπορεί να αλλάξει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην κυβέρνηση, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και της επικείμενης ψηφοφορίας στη Βουλή των τριών σχετικών κυρώσεων.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας γελοιοποίησε τον Αδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση μόλις της δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας για τα Σκόπια.

Παράλληλα, σε δύσκολη θέση βρίσκεται τόσο ο κ. Πέτσας, ο οποίος καλείται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με πριν, όσο και ολόκληρη η κυβέρνηση, για τον ίδιο λόγο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας άδειασε τον υπουργό Ανάπτυξης για τις πρόσφατες δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μια διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα».

Και πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης -σημειωτέον, είναι και αντιπρόεδρος της κυβερνώσας παράταξης- υποστήριξε με εμφανή δόση υποκριτικής πως «όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία, που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα, θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τονίζεται ότι λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά και της αβέβαιης στάσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία των τριών μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια, η ψήφισή τους έχει παραπεμφθεί από την κυβέρνηση για… αργότερα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα