Δικάζουν σήμερα τον γενναίο ιερέα της Ρόδου π. Χρήστο Σιάννα

Ο π. Χρήστος οδηγείται στο εδώλιο από συνεργάτη του Κοτζιά με αφορμή το φλογερό κήρυγμα κατά της Συνθήκης των Πρεσπών

Χωρίς τον ελάχιστο σεβασμό στο σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, οδηγείται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου, π. Χρήστος Σιάννας, με αφορμή όσα είχε πει σε κήρυγμά του για τη Συνθήκη των Πρεσπών, με ιδιαίτερη ευαισθησία και εν βρασμώ ψυχής.

Σε βάρος του π. Χρήστου κινήθηκε η Δικαιοσύνη για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, ύστερα από αναφορά του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2018 ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα είχε δηλώσει, όπως χιλιάδες Ελληνες, ότι πρόκειται για «μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Χθες οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε τη Μακεδονία μας». Επιπλέον, στο κήρυγμά του είχε χαρακτηρίσει τους πολιτικούς ψεύτες και ελεεινούς, κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία.

«Υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουν και να διαλύσουν, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας» είχε πει ο ιερέας προσθέτοντας: «Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια, και ακόμη και Βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε θα πάνε να διασκεδάσουνε τη μεγάλη τους επιτυχία».

Το κήρυγμα αναρτήθηκε στο YouTube την 17η Ιουνίου 2018, με τίτλο «Λέμε ΟΧΙ στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν οι εφιάλτες». Στο απαράδεκτο κατηγορητήριο της ντροπής που θα αντιμετωπίσει σήμερα ο ιερωμένος αναφέρεται, επίσης, ότι το κήρυγμά του κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως ιερέα προκάλεσε με πρόθεση τους παριστάμενους πολίτες σε εχθροπάθεια, δηλαδή σε εξωτερίκευση έντονης εχθρικής διάθεσης και μίσους κατά της πολιτειακής εξουσίας και των προσώπων που ασκούν την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία. Ο π. Χρήστος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «προστάτης των φτωχών», και αυτό γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχει αναλώσει τη ζωή του βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη. Από τον Ιούνιο του 2013, που είναι ιερέας στη συγκεκριμένη ενορία, βοηθά με κάθε τρόπο τους αδύναμους συνανθρώπους μας και στέκεται πλάι σε όποιον τον χρειάζεται.

Ανεργοι, πολύτεκνοι, άστεγοι, ασθενείς, όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον π. Χρήστο, ενώ δεν διστάζουν να δηλώσουν πως είναι το μοναδικό τους στήριγμα στις δύσκολες ώρες που περνούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα