Η ανίκανη πολιτική ηγεσία οδηγεί σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αδυνατούν να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, την ώρα που τουρκικά σκάφη αλωνίζουν έξω από τις ακτές των νησιών

Η Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων 40 χρόνων για την εθνική της κυριαρχία και για την επιβίωσή της ως κυρίαρχο κράτος στα σύνορα που έχουν χαραχθεί με αίμα, έχει τη δυστυχία της ελλιπούς ηγεσίας. Από τον Ιούλιο, με την επαίσχυντη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, μέχρι σήμερα, που τα τουρκικά σκάφη αλωνίζουν έξω από τις ακτές των νησιών μας, η Ελλάδα κάνει συνεχώς βήματα υποχώρησης.

Η κυβέρνηση, «χαμένη» στο επικοινωνιακό της αφήγημα «περί του τίποτα», με έναν πρωθυπουργό «παράξενο ταξιδιώτη» και η αξιωματική αντιπολίτευση, έρμαιο διαφορετικών απόψεων και ιδεών, «χαμένη» μεταξύ του 3% και του 32%, με μία Πρόεδρο που δεν αποφασίζει. Με αυτούς η Ελλάδα κατευθύνεται στα βράχια, με τον ελληνικό λαό να παραπλανάται καθημερινά και να ζει σε μια εικονική πραγματικότητα που του σερβίρουν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Κυβέρνηση ανίκανη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αξιωματική αντιπολίτευση ανίκανη να παίξει τον ρόλο της και ΜΜΕ που κρύβουν τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα.

Το «Oruc Reis» από την Κυριακή το βράδυ έχει σπάσει το όριο των 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Καστελόριζου. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος χθες το απόγευμα έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο και σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από τα 12 μίλια από τη νήσο Στρογγύλη, στα όρια της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Πλέει με ταχύτητα έρευνας και ταχύτητα 4 έως 5 κόμβους.

Αυτήν την κατάσταση αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Κυριακή. Την ίδια μέρα ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος διατείνεται ότι καταγγέλλει σε όλα τα φόρα και σε όλους τους οργανισμούς την επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, έκανε μπάνιο και πεζοπορία στη Σαμοθράκη. Είναι χαρακτηριστική η ανικανότητα υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων. Τόσο χαρακτηριστική, που προκαλεί ερωτήματα. Είναι μόνο θέμα ανικανότητας ή ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας που ασκεί, δεν έχει ανησυχίες περί των συμβάντων ανοικτά του Καστελόριζου; Οι προκλητικοί χάρτες που δημοσίευσαν οι Τούρκοι και περιλαμβάνουν το μισό Αιγαίο, μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, ως τουρκική περιοχή αποκλειστικά για έρευνα και διάσωση, προκαλεί κάποια αναστάτωση στον πρωθυπουργό ή σκέφτεται το επόμενο «επικοινωνιακό του χτύπημα»;

Το «Oruc Reis» έναν μήνα, τον Αύγουστο, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και δημιουργούσε τετελεσμένα υπέρ της Τουρκίας. Ποια ήταν η δυναμική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Οι εσωκομματικές «κοκορομαχίες» για να βρεθεί η γραμμή που θα ακολουθήσουν. Μέχρι να τη βρουν, το «Oruc Reis» αποσύρθηκε και πριν από λίγες ημέρες ξαναβγήκε, αυτή τη φορά για να απειλήσει ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας. Ποια ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ανάγκη επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Οσο για τη δημοσίευση του χάρτη που χρωματίζει τουρκικό το μισό Αιγαίο; Μια αναιμική ανακοίνωση. Η χώρα μοιάζει να περιμένει τη μοίρα της σε μια πορεία προς την ήττα, αλλά ο ελληνικός λαός «νανουρίζεται» με «Big Brother» και με πρόθυμους αναλυτές της συνεκμετάλλευσης με τους Τούρκους. Αυτοί είναι που κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο, όταν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα εθνικά μας θέματα και να πανηγυρίζουν με τις ανύπαρκτες επιτυχίες της κυβέρνησης στο διπλωματικό πεδίο, όπως έγινε με τις δύο Συνόδους Κορυφής, στις οποίες η Τουρκία πήρε ό,τι ήθελε και η Ελλάδα τίποτε.

Με τη λογική που λειτουργούν κυρίως τα τηλεοπτικά κανάλια, που έχουν εξοστρακίσει τα σοβαρά, εθνικά θέματα λίγο πριν από το τέλος των δελτίων, ο καθένας στην κυβέρνηση μπορεί να αλλάζει την εθνική γραμμή κατά το δοκούν και κανείς να μην ασχολείται. Οπως ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος μας είπε ότι η «κόκκινη γραμμή» της Ελλάδας είναι τα 6 ναυτικά μίλια, απεμπολώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της Ελλάδας στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.

Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη και των υπόλοιπων κυβερνητικών στελεχών, που συρρικνώνουν τα δικαιώματά μας, μοιάζουν να τρολάρουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που στέλνει επιστολές στον ΟΗΕ, στον Πομπέο, στην Ε.Ε., στη Frontex, στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ), που καταγγέλλει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Ας αποφασίσουν στην κυβέρνηση…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα