Οι ακραίοι της Αριστεράς επιμένουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά!

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 θέλουν σώνει και καλά να τιμήσουν με τον τρόπο που αποφάσισαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τα κόμματα της Αριστεράς επιμένουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, καθώς δηλώνουν αποφασισμένα να τιμήσουν με τον τρόπο που έχουν αποφασίσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, ανεξαρτήτως όσων συμβαίνουν γύρω τους.

Τα τρία κόμματα, αγνοώντας το πλήθος των νεκρών, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων από τον κορονοϊό και ενώ δεν είχαν επιδείξει την ίδια ευαισθησία στις δύο εθνικές μας εορτές που είχαν επίσης εορταστεί λιτά και χωρίς παρελάσεις, φαίνεται να συμφωνούν ως προς την καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης για την απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως δεν συμφώνησαν σε κοινή γραμμή για το τι θα πράξουν κινηματικά, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε γνωστό, θα πάνε 50 (!) άτομα στο ΕΑΤ/ΕΣΑ για κατάθεση στεφανιού, χωρίς να κάνουν πορεία, αριθμός πάντως πολύ μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και σε τελετές, όπως η κηδεία, δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από εννέα άτομα. Στη συνέχεια, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος χωρίς πορεία. «Το Πολυτεχνείο μπορεί να γιορταστεί στις καρδιές μας, στην ψυχή μας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ΜέΡΑ25 θέλει να κάνει πορεία με εφτά βουλευτές, με τον υπουργό Επικρατείας να φέρεται ότι διαβεβαίωσε την αντιπροσωπία του κόμματος πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να συλληφθούν βουλευτές από την Αστυνομία.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ δεν κάνει γνωστές τις προθέσεις του, αν και θεωρείται πιθανό ότι θα επιχειρήσει και αυτό να κάνει πορεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως είχε κάνει στην πλατεία Συντάγματος την περασμένη Πρωτομαγιά. Δεν αποκλείεται, πάντως, τα στελέχη του ΚΚΕ να προχωρήσουν σε συμβολική κίνηση που θα περιλαμβάνει και την αμερικανική πρεσβεία. «Θα αποφασίσουν τα όργανα τι και πώς ακριβώς θα το πράξουμε» ανέφεραν πηγές του κόμματος.

Ήξεις αφήξεις από Τσίπρα: Βλακώδης, αχρείαστη και προβοκατόρικη η απόφαση της κυβέρνησης

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να αποσύρει την απαγόρευση για συναθροίσεις τεσσάρων ατόμων και άνω σε ολόκληρη την επικράτεια απηύθυνε χθες με δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λίγο πριν είχε ολοκληρώσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, την απόφαση του οποίου χαρακτήρισε «βλακώδη, αχρείαστη και προβοκατόρικη». Οπως είπε, «η κυβέρνηση, χωρίς κανέναν λόγο και ενώ γνωρίζει ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης οκτώ μήνες έχουν δείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε όχι τον δρόμο του διαλόγου, όχι να συνεννοηθεί μαζί μας, αλλά με το “αποφασίζουμε και διατάζουμε” μια αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα (χθες) βγήκε να κάνει μια δήλωση μιλώντας δήθεν ενωτικά, απέναντι στον διχασμό που ο ίδιος όμως δημιούργησε. Για ακόμη μία φορά προανήγγειλε τη θέση και τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας και μας κάλεσε να πάμε έξι αρχηγοί και η Πρόεδρος, επτά, να καταθέσουμε λουλούδια, παραβιάζοντας δηλαδή την ίδια τη διάταξη που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες (προχθές). Κατανοώ ότι βρίσκεται σε πανικό και σε αδυναμία να απευθυνθεί με ευθύνη απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες». Σε συνέχεια των προχθεσινών συζητήσεών του με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε χθες με τους προέδρους του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στους συνομιλητές του την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης και την κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος, με αποκορύφωμα την «αντισυνταγματική διάταξη απαγόρευσης των συναθροίσεων». Υπογράμμισε δε ότι, με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, η καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά συμβολικές πρωτοβουλίες για την επέτειο, με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας, μπορούν και πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Σακελλαροπούλου: Να δείξουν όλοι πνεύμα συνεννόησης

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα παρέδωσε το κοινό κείμενο κατά της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση των συναθροίσεων αντιπροσωπία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ολγα Γεροβασίλη, Θανάση Παφίλη, Σοφία Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη, καθώς και τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) Νίκο Τριανταφύλλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε το κείμενο με τις εκατοντάδες υπογραφές κατά της αυθαιρεσίας της κυβέρνησης και στη δήλωσή της αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της περιόδου και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα από την πανδημία του κορονοϊού:
«Για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής αρμόδιες είναι οι δικαστικές Αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί. Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχουν το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα