Ερντογάν και… επενδύσεις θα έχει το σημερινό μενού των επαφών του Μητσοτάκη με την ηγεσία της χώρας

Στα Εμιράτα για αντιτουρκική συμμαχία!

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται σήμερα σε διήμερη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διαβουλευθεί σε ανώτατο επίπεδο με την ηγεσία της χώρας της Μέσης Ανατολής, με την οποία έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα ισχυροί δεσμοί το τελευταίο διάστημα, υπό τη σκιά και της τουρκικής προκλητικότητας.

Αυτή η προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ο ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης, υπό το φως, μάλιστα, των τελευταίων εξελίξεων, τόσο με την εκλογή Μπάιντεν στην προεδρία των HΠΑ όσο και με τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ισραήλ, η οποία προξένησε την οργή της γειτονικής μας χώρας.

Στις συναντήσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα αναμένεται να υπογραφούν δύο συμφωνίες, με τη μία από αυτές να είναι η αμυντική, τομέας στον οποίο και οι δύο χώρες δίνουν ιδιαίτερη σημασία, όπως, άλλωστε, αποδεικνύουν οι συνεχείς επαφές μεταξύ των υπουργείων Αμύνης των δύο χωρών. Η σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών είναι σαφώς ο δεύτερος στόχος, και εξίσου σημαντικός, και όπως προκύπτει, εκτός από τις συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα υπάρξουν και συναντήσεις με μεγάλα χρηματοδοτικά funds της χώρας.

Γι’ αυτό άλλωστε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύουν στα Εμιράτα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.
Ως προτεραιότητα της ελληνικής επίσκεψης θεωρείται και η συζήτηση για την οποία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορέσουν να ενσωματωθούν σε τριμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, όπως αυτά της Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου και Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου. Σχήματα τα οποία, άλλωστε, εξυπηρετούν την ανάγκη των ΗΑΕ να εμποδίσουν τα σχέδια της Αγκυρας για ηγεμονία στον μουσουλμανικό κόσμο μέσω του νεοθωμανικού της οράματος, που θέτει σε κίνδυνο όλα τα κράτη της ευρύτερης περιοχής.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πρόλαβε «στο τσακ» την επίσκεψη, αφού μόλις χθες επέστρεψε στα καθήκοντά του έπειτα από καραντίνα κάποιων ημερών, αφού είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα