Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» τον Γεωργιάδη και κάλυψε τον Γεραπετρίτη

Τι είπε στη Βουλή ο Μητσοτάκης με αφορμή τις θλιβερές δηλώσεις των δύο υπουργών για τους αριθμούς των νεκρών του κορονοϊού

Πλήρη κάλυψη στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τις αδιανόητες δηλώσεις περί ΜΕΘ, αλλά επικό άδειασμα στον αμετροεπή Άδωνι Γεωργιάδη και στους πανηγυρισμούς του για την πορεία της πανδημίας επιφύλασσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έβαλε «πλάτη» στον υπουργό Επικρατείας για τον απαράδεκτο και πέρα κάθε λογικής ισχυρισμό του ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45%-50%», λέγοντας πως οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν «κυνικά».

Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας πως η κριτική που ασκείται στον Γιώργο Γεραπετρίτη είναι «άδικη» και «ανέντιμη», καθώς, όπως υποστήριξε, το νόημα των δηλώσεών του είναι ότι όσες ΜΕΘ και αν υπήρχαν δεν θα έλυναν το πρόβλημα χωρίς τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τους πανηγυρισμούς του. Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για «πανηγύρια υπουργών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «είμαστε πάρα πολύ θλιμμένοι που συμπολίτες χάνουν τη ζωή τους και αυτή την κρίση μόνο με σεμνότητα, ταπεινότητα, αυτοσυγκράτηση και αυτοκριτική μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε», στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο μήνυμα στον ασυγκράτητο υπουργό Ανάπτυξης.

Ο τελευταίος, πάντως, δεν δείχνει να πτοείται, καθώς συνεχίζει ακάθεκτος να θριαμβολογεί για την εικόνα της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες στο μέτωπο της πανδημίας. Σε ακόμα μία τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός ισχυρίστηκε: «Κάθε μέρα μιλάω με δύο και τρία funds από το εξωτερικό. Στον λόγο της τιμής μου, στην έναρξη κάθε συζήτησης οι άνθρωποι από το εξωτερικό -είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Αυστραλία ή από το Ηνωμένο Βασίλειο- μόλις ξεκινά η συζήτηση το πρώτο που μου λένε είναι “μπράβο στην Ελλάδα που τα πάει τόσο καλά στην πανδημία”. Έτσι ξεκινάνε όλοι», αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να βάλει μυαλό, παρά τις δημόσιες πλέον εσωκομματικές «μπηχτές» που δέχεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα