Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά έναν από τους σημαντικότερους ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς, ο οποίος υπηρέτησε πιστά τον Ελληνισμό

Έφυγε από τη ζωή ο Πολ Σαρμπάνης, ένας από τους σημαντικότερους ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς πολιτικούς, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την πατρίδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας. Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του γερουσιαστή εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο twitter:

«Αποχαιρετούμε τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη, έναν λαμπρό άντρα της αμερικανικής πολιτικής που κράτησε την Ελλάδα βαθιά μέσα στην καρδιά του. Παρέμεινε ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών συμφερόντων μέχρι το τέλος και ήταν πάντοτε εκεί, όταν το έθνος μας τον χρειαζόταν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον γιο του, Τζον Σαρμπάνη, και σε όλη του την οικογένεια».

Ο Πολ Σαρμπάνης παρείχε διαρκή στήριξη στην Ελλάδα, συμβουλεύοντας τις ελληνικές ηγεσίες για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν στη διεθνή σκακιέρα και, παράλληλα, προωθούσε τις ελληνικές θέσεις στους ενοίκους του Λευκού Οίκου και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Βρισκόταν πάντα εκεί που τον χρειαζόταν το έθνος μας.

«Ο γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία στην αμερικανική πολιτική και ισχυρός υποστηρικτής των ελληνικών θεμάτων» τόνισε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα μας λείψει πολύ» προσθέτει ο πρωθυπουργός και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στη συνεισφορά του Πολ Σαρμπάνη στα εθνικά μας θέματα εστιάζει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: «Ο Πολ Σαρμπάνης στη μακρά του θητεία στο αμερικανικό Κογκρέσο, πρώτα ως βουλευτής και στη συνέχεια ως γερουσιαστής, υπηρέτησε με σθένος και αυταπάρνηση την πατρίδα του. Παράλληλα, πρωτοστάτησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των αξιών και των θέσεων του ανά τον κόσμο Ελληνισμού. Συγκρατείται ιδιαίτερα ο αγώνας που έδωσε για την επιβολή εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο».

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας στο συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του Πολ Σαρμπάνη αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του εκλιπόντος γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος στην υποστήριξη των μεγάλων εθνικών μας θεμάτων: «Ο Πολ Σαρμπάνης υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής διασποράς και ένας από τους επιφανέστερους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη των μεγάλων εθνικών θεμάτων της χώρας. Σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του και ως το τέλος της ζωής του υπερασπίστηκε με σθένος και παρρησία τα δίκαια του Ελληνισμού, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έχοντας μάλιστα καθοριστική συμβολή στην επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, εκφράζω βαθύτατα αισθήματα τιμής για τον εκλιπόντα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα