Διασυρμός και εκτός συνόρων με τον εμβολιασμό αξιωματούχων! Καυστικό δημοσίευμα από το «Politico»

Σε διεθνή διασυρμό της χώρας μας οδήγησε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμβολιαστούν μέλη της κυβέρνησης αντί για τους υγειονομικούς, σε κεντρικά νοσοκομεία της χώρας. Το «Politico», σε δημοσίευμά του με τίτλο «Αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό μελών της ελληνικής κυβέρνησης πριν από τους γιατρούς», αναφέρθηκε εκτενώς στη δυσφορία που προκάλεσε αυτή η κεντρική επιλογή.

«Οι αντιδράσεις οδήγησαν την κυβέρνηση να βάλει τέλος στον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών» έγραψε το περιοδικό, σχολιάζοντας σκωπτικά το κυβερνητικό σχέδιο που ορίζει τον εμβολιασμό στελεχών «κρίσιμο για τη λειτουργία της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αρχική λίστα των 45 αξιωματούχων που θα συμπεριληφθούν σε αυτή την ομάδα, μεταξύ των οποίων μέλη της κυβέρνησης, γενικοί γραμματείς, επικεφαλής ιατρικών κέντρων και αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων» σημείωσε το περιοδικό, επισημαίνοντας ότι είναι μεταξύ των 471 ατόμων που έχουν εμβολιαστεί από την Κυριακή.

Ορισμένοι εξ αυτών ωστόσο είναι «σχετικά νέοι», παρατηρεί το «Politico», καθώς διανύουν μόλις την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους και άρα δεν θεωρούνται ευπαθείς ομάδες. Το έντυπο, μάλιστα, παρέθεσε τις καταγγελίες που έκανε ο γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου για την πρακτική που ακολουθήθηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου αναβλήθηκε ο εμβολιασμός υγειονομικών για να εμβολιαστούν «ισάριθμοι υπουργοί», ενώ συμπεριέλαβε στο ρεπορτάζ και την απάντηση της διοίκησης περί «λάθους στον προγραμματισμό» και εμβολιασμό «56 εκ των 61 υγειονομικών, όπως ήταν προγραμματισμένο».

Αναφορά στις επικρίσεις

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επικρίσεις που εκφράστηκαν από πλευράς Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατήγγειλε «τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς που μπήκαν στη σειρά για μια selfie με το εμβόλιο, την ώρα που δεν υπάρχουν αρκετά ούτε για τους γιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, και ενώ πολίτες πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος του έτους για να εμβολιαστούν».

«Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε πως η προτεραιότητα στα εν λόγω στελέχη δόθηκε με απόλυτη διαφάνεια και νέα λίστα θα δημοσιευτεί σχετικά με τους αξιωματούχους που θα εμβολιαστούν έως το τέλος του μήνα» συνέχισε το δημοσίευμα, μη παραλείποντας να παραθέσει και τις επικρίσεις από πλευράς του Ηλία Μόσιαλου.

«Δεν μου αρέσει να βλέπω νέα άτομα να εμβολιάζονται, ανεξαρτήτως του πόσο ψηλά είναι στην κυβέρνηση ή σε επιστημονικά πόστα. Πρέπει να γίνει το εμβόλιο σε ευπαθείς ομάδες, που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν εάν αρρωστήσουν» σημείωσε ο καθηγητής.

Η κατακραυγή για τη βιασύνη των «επισήμων» ανάγκασε τον Μητσοτάκη να παρέμβει τόσο καθυστερημένα

Εντυπωσιακή κωλοτούμπα της κυβέρνησης στο ζήτημα του εμβολιασμού των «VIPs» που προκάλεσε σάλο στην κοινωνία και έκανε κάποιους να σημειώνουν ότι οι «επίσημοι» βιάζονται να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer αντί των υπολοίπων που θα έρθουν αργότερα.

Οι ισχυρές αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο αντιπολίτευσης όσο και κοινωνίας, που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ρουσφετολογικής προσέγγισης της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό και της επιδεικτικής διάθεσης που επέδειξαν υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «κόψει στον αέρα» τη λίστα, με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να ανακοινώνει ότι όσοι εκ των VIPs πρόλαβαν να εμβολιαστούν πρόλαβαν και οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους.

Το γεγονός μάλιστα ότι την ανακοίνωση έκανε η κυρία Πελώνη γίνεται από κάποιους αντιληπτό και ως σήμα δυσαρέσκειας προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος προσπάθησε ακόμη μια φορά να υποβαθμίσει το ζήτημα κάνοντας λόγο για μόλις 66 άτομα, που υποτίθεται ότι είναι απαραίτητα για την… απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους.
Συγκεκριμένα η κυρία Πελώνη είπε ότι ο «συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώθηκε χθες με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

Μπαίνει στοπ

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης και στο πλαίσιο της οποίας μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 1.128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν σταματά να ισχύει, καθώς τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό.

Δευκρινίστηκε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη επιλογή ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ για «γκάζια» σε συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και υπουργούς που απέτυχαν να προσεγγίσουν με την αρμόζουσα σοβαρότητα το ζήτημα.

Το γελοίον βέβαια του πράγματος με τον πρωθυπουργό που παρουσιάζεται να παρεμβαίνει κάθε φορά ως «από μηχανής θεός» κατόπιν εορτής συνεχίζεται στην προσπάθεια του επικοινωνιακού μηχανισμού του Μαξίμου να τον προστατεύσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα εκτεθούν άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Επί του προκειμένου ζητήματος μάλιστα απ’ ό,τι φαίνεται υπήρξαν και… ενδοκυβερνητικά παιχνίδια, με υπουργούς να μη χάνουν την ευκαιρία να αποδοκιμάσουν δημοσίως συναδέλφους τους. Χαρακτηριστική η αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος δήλωσε ότι ο εμβολιασμός του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ήταν υπεραρκετό μήνυμα από την πλευρά του πολιτικού κόσμου προς την κοινωνία. Και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από αυτούς που έβγαζαν σέλφι, λέγοντας πως, παρότι ο ίδιος εμβολιάστηκε, δεν δημοσιοποίησε φωτογραφίες του… Εχει καεί και στο παρελθόν από σέλφι ο υπουργός και προφυλάχτηκε.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα