Ο Λοβέρδος υμνεί την κυβέρνηση Σαμαρά!

Τι είπε ο ελεγχόμενος για τη Novartis πρώην υπουργός που παρουσιάστηκε ως άλλος εθνικός ευεργέτης

Είμαι περήφανος που ήμουν στην κυβέρνηση Σαμαρά κι αυτό θέλω να είναι καθαρό, για το έργο της, είμαι περήφανος για όλες τις κυβερνήσεις που συμμετείχα, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, των Σαμαρά – Βενιζέλου» δήλωσε στο pontiki.gr ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Μοιάζει με επίκληση των πολιτικών προστατών του στην αμφιλεγόμενη για την ώρα αθωότητά του, καθώς ο Λοβέρδος δεν έχει ακόμη -και ούτε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον…- ξεμπλέξει με τις δικαστικές εκκρεμότητες, εξαιτίας της πιθανολογούμενης εμπλοκής του στο πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis. «Νιώσατε πολιτική μοναξιά εκείνη την περίοδο;» τον ρωτά ο δημοσιογράφος. Για να απαντήσει ο ευγνώμων Ανδρέας: «Αν ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο, θα ήμουν 100% άδικος και αχάριστος. Άδικος με την παράταξή μου, άδικος με τους πολίτες. Αχάριστος για τη στήριξη που έλαβα. Τέτοιος άνθρωπος δεν είμαι και δεν σκοπεύω να γίνω. Ούτε για μια στιγμή δεν ένιωσα πολιτική μοναξιά. Στη σκευωρία Novartis όλοι ήταν δίπλα μου, πάση δυνάμει». Εννοεί προφανώς τα πολιτικά του φιλαράκια, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεδομένου ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τον άφησε παγερά ξεκρέμαστο. Ιδίως από τη στιγμή που ο Λοβέρδος, σε δακρύβρεχτο βιβλίο που συνέγραψε, αποκαλύπτει ότι από κοινού με τον Γεωργιάδη συνυπέγραφαν τροπολογίες που Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής υποστήριζαν εν συνεχεία στη Βουλή.

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι αλληθωρίζει δεξιά, ο Λοβέρδος απάντησε: «Τα περί δεξιών αποκλίσεων τα αντιπαρέρχομαι ως στερούμενα ουσίας και σοβαρότητας. Περιορίζομαι στην επισήμανση ότι πάντοτε διατυπώνονται από τους διακινητές τους από πίσω και ουδέποτε κατά πρόσωπο. Το ποιος είμαι είναι ζήτημα που προσδιορίζεται, αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά, από τα έργα που συνθέτουν την πολιτική μου διαδρομή.

Συνήγορος του Πολίτη, συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα εργαζομένων με τηλεργασία, εθνική σύνταξη, ΕΟΠΥΥ, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αύξηση αριθμού και ωραρίου φαρμακείων, μείωση τιμών off patent και γενοσήμων φαρμάκων, δραστική ουσία, αποκέντρωση ΟΚΑΝΑ, κοινωνικό σχολείο, θρησκευτικές ελευθερίες είναι ορισμένες μόνο από τις μεταρρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν επί υπουργίας μου (Εργασίας, Υγείας, Παιδείας)». Άλλος ένας εθνικός ευεργέτης…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα