Πινγκ πονγκ ευθυνών και ούτε μία παραίτηση!

48 ώρες μετά τον χιονιά ο ένας τα ρίχνει στον άλλον για την απίστευτη αποτυχία στη διαχείριση της κακοκαιρίας

Μόνον ως αδιανόητο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι 48 ώρες μετά την κακοκαιρία που ανέδειξε με τον χειρότερο τρόπο -για τους απλούς πολίτες και όχι τους θαμώνες του da capo- τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού δεν έχει υπάρξει ούτε ένα πρόσωπο να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί.

Εντύπωση προκαλεί επίσης και ότι ούτε ένας εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει για να αναζητήσει ευθύνες σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν και συνεχίζουν να διαδραματίζονται με νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες πολίτες που πληρώνουν φόρους και ΔΕΚΟ επί χρόνια και ταλαιπωρούνται σαν να βρίσκονταν σε κάποια τριτοκοσμική χώρα και όχι σε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Αντί των αυτονοήτων όμως οι πολιτικοί ταγοί της χώρας έχουν επιδοθεί στην αγαπημένη τους ύστερα από κάθε καταστροφή αθλοπαιδιά. Το «πινγκ πονγκ ευθυνών» προκειμένου να μπορέσουν να πείσουν ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά «κάποιος άλλος».Οι σαφείς προσπάθειες να «μεγιστοποιηθεί» το μέγεθος του καιρικού φαινομένου, που ήταν η αρχική επιλογή, άρχισαν να αντικαθίστανται από την προσπάθεια να πέσουν οι ευθύνες σε αυτόν τον «κάποιον άλλο», γεγονός που αποτυπώνεται από τη σωρεία δηλώσεων που παρακολουθούμε από χθες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιχείρησε να καλύψει συνολικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς ισχυριζόμενος ότι «το κράτος είναι παρόν και δίνει μάχη», λες και το κράτος δεν έχει καθήκον να προλαμβάνει αλλά απλά να προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις την τελευταία στιγμή.

Ο υπουργός συνέχισε μάλιστα σημειώνοντας ότι οι βασικές επιλογές δικαιώνουν όσους χειρίστηκαν την υπόθεση και ότι έγινε το καλύτερο δυνατό. Δεν παρέλειψε όμως να υποδείξει ως υπεύθυνους για την ταλαιπωρία των πολιτών τους ΟΤΑ λέγοντας ότι είναι ευθύνη τους το κόψιμο των δέντρων και συμπληρώνοντας ως… «Βούδας» και όχι ως αρμόδιος ότι «αν δύο υπηρεσίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν, είναι άλλο θέμα»…

Αντιθέτως, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έσπευσε να δείξει ως υπεύθυνο για την ταλαιπωρία των πολιτών τον ΔΕΔΔΗΕ, του οποίου ευθύνη είναι -όπως ισχυρίζεται- η φροντίδα των καλωδίων, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατηγορώντας την εμμέσως για αμέλεια το προηγούμενο διάστημα. Τα λεγόμενα του κ. Πατούλη προκάλεσαν την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που επιτέθηκε στον περιφερειάρχη αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα κάνοντας λόγο για έλλειψη προσωπικού, ολοκληρώνοντας τον φαύλο κύκλο.

Το γεγονός ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, αφού παραδέχτηκε ολιγωρίες λέγοντας ότι «ουδέποτε έχει πει κανείς από την κυβέρνηση ότι και στη διαχείριση του χιονιά είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι», επέλεξε να ακολουθήσει ως «γραμμή» ότι οι προηγούμενοι τα είχαν πάει χειρότερα, σίγουρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πολίτες που παρακολουθούν αποσβολωμένοι. Άλλωστε, όπως απέδειξε η επιλογή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στο έγκλημα που έγινε στο Μάτι προκειμένου να υπερασπιστεί το κλείσιμο της εθνικής οδού, η προώθηση του δόγματος «το μη χείρον βέλτιστον» ως επικοινωνιακή στρατηγική είναι η κύρια επιλογή της κυβέρνησης.

Λοβέρδος: Εκτός γραμμής ΚΙΝ.ΑΛ., στηρίζει Χρυσοχοΐδη

Ένα ακόμα βήμα προς τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη (και εν όψει των δικαστικών εμπλοκών του στο πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis) έκανε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός, αντίθετα από την επίσημη γραμμή της Χ. Τρικούπη, τάχθηκε υπέρ της ανεκδιήγητης απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, εξαιτίας της συνηθισμένης χιονόπτωσης που ονοματίστηκε πομπωδώς «Μήδεια». «Δεν έχω δει πιο πολύ χιόνι τα τελευταία χρόνια. Πιο πολύ ήταν το 2004, όταν είχαν προκηρυχθεί εκλογές, όταν είχε κλείσει πάλι η Αθηνών-Λαμίας, είχαν εγκλωβιστεί οι οδηγοί, είχε κλείσει ο δρόμος από τα προβλήματα, όχι από επιλογή της κυβέρνησης, και θυμάμαι τι έλεγαν οι οδηγοί εναντίον της κυβέρνησης που δεν είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία εγκαίρως» είπε μιλώντας στον Status FM 107,7 της Θεσσαλονίκης.

«Κι εγώ θα διάλεγα την ίδια επιλογή, αν και το καλύτερο θα ήταν να έχουμε εκείνες τις δυνατότητες τις τεχνικές που να μην κλείνουν οι δρόμοι» πρόσθεσε…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα