Ερντογάν: Ο στόλος μας θα γίνει από τους πιο ισχυρούς!

Και νέες βολές κατά της χώρας μας από Τούρκο καθηγητή

Συνεχίζονται οι επικίνδυνες οθωμανικές φαντασιώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει στους πολίτες της χώρας του την εικόνα μιας «ανίκητης Τουρκίας. Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στόλος θα γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς στον κόσμο, προσπαθώντας να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα του γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τις «μαύρες τρύπες» που αυτός άφησε πίσω του στην τουρκική οικονομία. Θέλοντας να τον «δικαιολογήσει», αν και τον απέπεμψε, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να αναφερθεί στη συμβολή του στην ενίσχυση του τουρκικού ναυτικού και το πώς αυτό ενδυναμώθηκε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην τελετή θεμελίωσης της τρίτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Ακουγιου, έργο που, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, κάνει την Τουρκία μια από τις χώρες που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στον κόσμο. Δεν είναι μόνον όμως ο Ταγίπ Ερντογάν που φανατίζει τα πλήθη των Τούρκων. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Τούρκος πρόεδρος, ο Τούρκος καθηγητής Αμπντουλάχ Αγάρ, με αφορμή την προκλητική τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε πως έπρεπε αυτή να λάβει χώρα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, προκειμένου να υπενθυμίσει στη χώρα μας την τουρκική ισχύ τόσο σε ναυτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, με την επίδειξη των δυνατοτήτων τους.

Μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο καθηγητής επιτέθηκε κατά της χώρας μας, κατηγορώντας την ότι υποθάλπει εντάσεις και παίζει μια σειρά από παιχνίδια, που μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια. Πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση αναπαραγωγής της τουρκικής προπαγάνδας, η οποία δεν σταματά, αλλά αντιθέτως συνεχώς κλιμακώνεται, προκειμένου να κινητοποιεί τους Τούρκους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ συνέχισαν και χθες να αναφέρονται στην προοπτική επαναπροσέγγισης της Άγκυρας με την Αίγυπτο. «Παρόλο που υπάρχουν βήματα μπρος πίσω, η Αγκυρα ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της αναζήτησης ομαλοποίησης με την Αίγυπτο» γράφει η «Γενί Σαφάκ». Σύμφωνα δε με την τουρκική μονταζιέρα, αυτήν θα ακολουθήσει η επαναπροσέγγιση με τα αραβικά κράτη του κόλπου. Χθες πάντως έφτασαν στην Κρήτη τα μαχητικά της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να συνεκπαιδευτούν με την Πολεμική μας Αεροπορία, όπως ανακοινώθηκε μέσω ανάρτησης του ΓΕΕΘΑ στο twitter. Γεγονός που διαψεύδει την τουρκική αισιοδοξία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα