Ύβρις! Τιμούν τους ναζί που αιματοκύλησαν την Κρήτη

Φιέστα ντροπής στις 17 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τα 80 χρόνια από την εισβολή στη Μεγαλόνησο

Σε μια αδιανόητη και προκλητική ενέργεια προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, που ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε να τιμήσει, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, τους ναζί που συμμετείχαν στην επιχείρηση εισβολής στο νησί το 1941.

Παραποιώντας την Ιστορία και υμνώντας ουσιαστικά τη χιτλερική Γερμανία, η συγκεκριμένη ένωση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, προανήγγειλε εκδηλώσεις… τιμής από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά. Οπως αναφέρουν προκλητικά στην ανακοίνωσή τους, «έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια, όταν το επίλεκτο σώμα του Γ΄ Ράιχ έπεσε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη θυσία τους, ας προσευχηθούμε στα πεσόντα αδέλφια μας, που μεταφέρθηκαν διά αέρος και επιτυχώς ολοκλήρωσαν την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην Ιστορία».

Ως φαίνεται, κάποιοι θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, αλλοιώνοντας ριζικά την αλήθεια και παραποιώντας τα πραγματικά γεγονότα, που ακόμα και σήμερα μένουν ατιμώρητα και εξακολουθούν να ενοχλούν. Τα «events», όπως τα χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, που προγραμματίζει για τον Μάιο στα Χανιά περιλαμβάνουν πτώση με αλεξίπτωτο στην περιοχή, προφανώς σε μνήμη της εισβολής των Γερμανών στη Μεγαλόνησο, καθώς και επισκέψεις σε τοποθεσίες όπου προσγειώθηκαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, σε μνημεία και σε μουσεία που, κατά την ανακοίνωση, «δίνουν μια συναρπαστική εικόνα για τα γεγονότα του Μαΐου του 1941».

Δίχως αίσθηση της κατάστασης και αγνοώντας και τα στοιχειώδη, τα μέλη της ένωσης έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις «μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις αεροπορικές δυνάμεις των φίλων χωρών».

Μάλιστα, προσδιορίζουν το κόστος συμμετοχής για τους ενδιαφερομένους στα 365 €. Αυτό που δεν αναφέρουν, βέβαια, είναι ότι οι ελληνικές απώλειες από την εισβολή ήταν 426 νεκροί και μεγάλος αριθμός τραυματιών και αιχμαλώτων, ενώ οι βρετανικές – συμμαχικές απώλειες ήταν 1.742 νεκροί, 1.737 τραυματίες και 11.835 αιχμάλωτοι, δύο καταδρομικά, έξι αντιτορπιλικά, 2.000 αξιωματικοί και ναύτες. Και αυτά πέραν των τεράστιων καταστροφών εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα