Σάλος από τις αναρτήσεις της Πελώνη κατά της Ν.Δ.

Πώς μπορεί σήμερα να υπερασπίζεται υπουργούς της κυβέρνησης, όταν παλαιότερα ως δημοσιογράφος τούς λοιδορούσε;

Xρησιμοποίησε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για την Ορθοδοξία, ειρωνεύτηκε και λοιδόρησε τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, τον Βασίλη Κικίλια, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τη Λίνα Μενδώνη, τον Βασίλη Οικονόμου και άλλα στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως, σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη -άγνωστο πώς- καλείται να υπερασπιστεί τους προαναφερόμενους, τους οποίους ως δημοσιογράφος τα προηγούμενα χρόνια είχε απέναντί της. Οι αποκαλύψεις έγιναν από την αναζήτηση σε παλαιότερες αναρτήσεις της στο twitter, όπου με την παλαιά της ιδιότητα περνούσε «γενεές 14» τους περισσότερους από τους σημερινούς πολιτικούς συνοδοιπόρους της. Πώς μπορεί τώρα να τους εκπροσωπεί δημοσίως είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης από την ίδια. Προσώρας, ούτε δείχνει να έχει μετανιώσει από τα γραφόμενά της ούτε ζητεί συγγνώμη από όσους έχει θίξει κατά το παρελθόν.

Ερωτηθείσα κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυρία Πελώνη πέταξε την μπάλα στην εξέδρα: «Για ποιο λόγο εγκαλούμαι τελικά; Εγκαλούμαι επειδή προ δεκαετίας σχολίαζα σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, ως δημοσιογράφος, ή επειδή δεν τα έσβησα, όπως κάνουν άλλοι λίγο πριν από την είσοδό τους στην πολιτική;

Η τακτική των τυμβωρύχων του διαδικτύου, που θέλουν να παίξουν έναν ρόλο Ιεράς Εξέτασης, είναι πολύ φθηνή και δείχνει την απελπισία κάποιων» απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη στο σχετικό ερώτημα, προκαλώντας εύλογες απορίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Και τα όσα έχει γράψει σε βάρος όσων υπερασπίζεται σήμερα είναι πολλά: Οπως στις 29 Οκτωβρίου του 2012, όταν είχε αναφέρει για τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα εξής: «Αυτό που ΚΑΙ ο Χρυσοχοΐδης θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της χώρας για να τη σώσει με ξεπερνά. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί δεν υπάρχει σωτηρία, ε;» Άλλη στιγμή είχε επισημάνει πως «η χρεοκοπία των 2 μεγάλων κομμάτων φαίνεται και απ’ το ότι άμεσα στην τρέλα Βορίδης και Γεωργιάδης φαίνονται λογικοί και mainstream. Μεγαλεία!!»

Στο στόχαστρό της είχε μπει και ο Αντώνης Σαμαράς: «Αφού η καρέκλα του πρωθυπουργού είναι η χειρότερη θέση σήμερα, γιατί λυσσάει ο Σαμαράς; Έλεος πια με τα κακομαθημένα παιδιά» είχε γράψει.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές της στην Ορθοδοξία: «Είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, λέει ο Σαμαράς. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Καλωσήρθατε στο παρελθόν». Για τον Βασίλη Κικίλια είχε σημειώσει: «“Πρέπει να περιφράξουμε το ιερό μας οικόπεδο”… γράφει ο Κικίλιας στον πρόλογο νέου βιβλίου για την ΑΟΖ… Τα λόγια είναι περιττά…», ενώ ακόμα πιο σκληρή ήταν για τον Βασίλη Οικονόμου: «Και ο Β. Οικονόμου στη Ν.Δ. Αυτές δεν είναι εκλογές. Είναι ο γάμος του καραγκιόζη…#ekloges2015».

Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι η κυρία Πελώνη πήρε το μέρος του Νίκου Παππά την εποχή που δίνονταν οι τηλεοπτικές άδειες. «Σε ενάμιση χρόνο κάναμε ό,τι δεν έκαναν αυτοί σε 27, λέει ο Νίκος Παππάς. Η αλήθεια να λέγεται…» ήταν η σχετική της ανάρτηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πάντως βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος -έχοντας επιδείξει και ο ίδιος αντίστοιχες συμπεριφορές- βγήκε να την υπερασπιστεί: «O αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» είναι το σχόλιό του, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Η κ. Πελώνη τα tweets της τα έχει γράψει ως δημοσιογράφος. Και ήταν ασφαλώς δικαίωμά της και υποχρέωσή της, ως δημοσιογράφος, να ασκεί κριτική και στη Ν.Δ. τότε και στα στελέχη της. Αυτή ήταν η δουλειά της» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα