Υπόνοιες για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του Καλογρίτσα με την κυβέρνηση

Ολοένα και αυξάνονται οι υπόνοιες περί παρασκηνιακών διαβουλεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς ο τελευταίος ακόμη δεν έχει περάσει το κατώφλι της προανακριτικής της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών προκειμένου να καταθέσει.

Ενάμιση μήνα μετά τη σύσταση της επιτροπής κατά του Νίκου Παππά και η κατάθεση του βασικού μάρτυρα ακόμη εκκρεμεί μετά τις δύο αναβολές, η πρώτη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα, λόγω παρενεργειών από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και η δεύτερη λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Με τις μέρες να περνούν το κλίμα στην κυβερνώσα παράταξη δυσχεραίνεται, ενώ ταυτοχρόνως δίνουν και παίρνουν οι φήμες για επιχειρούμενη συμφωνία κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στις δύο πλευρές, Μαξίμου και εργολάβου.

Η επιτροπή κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, εφόσον δεν υφίσταται καν υπόθεση, εάν δεν προσέλθει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας. Πάντως, εκτιμάται ότι ο κ. Καλογρίτσας θα μπορούσε πιθανότατα να βρει νομική διέξοδο ώστε να αποφύγει την κατάθεση, λέγοντας πως είναι οιονεί κατηγορούμενος.

Πηγές από τη «γαλάζια» παράταξη, ωστόσο, απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο μάρτυρας να μην προσέλθει για κατάθεση, επιμένοντας ότι απειλείται ακόμα και με βίαιη προσαγωγή. Η προανακριτική συνεδριάζει σήμερα το πρωί, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματά της. Οι επιλογές, εν προκειμένω, είναι οι εξής δύο: Είτε η επιτροπή θα αναμένει τη λήξη της καραντίνας του Χρήστου Καλογρίτσα είτε θα αποφασίσει να καλέσει στο μεταξύ τον Αντώνη Λιανό, εκ μέρους της λιβανέζικης CCC. Υπενθυμίζεται πως σε δεύτερο χρόνο αναμένονται οι καταθέσεις των Βαγγέλη Μαρινάκη, Κώστα Βαξεβάνη και Δήμου Βερύκιου, ως εκπροσώπου του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ωστόσο, είναι παραπάνω από σαφές ότι θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα. Σημειωτέον πως εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρου κλεισίματος των εργασιών της προανακριτικής. Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή πρέπει να εκδώσει πόρισμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όποτε παραγράφεται η υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα