Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει να βρει τα λάθη των σαδιστών δολοφόνων!

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Η «κόκκινη λίστα» των περίπου 100 υπόπτων

Στα λάθη που έκαναν οι σαδιστές δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν, στο διάστημα της περίπου μιάμισης ώρας που παρέμειναν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά, ποντάρει η ΕΛ.ΑΣ. για να φτάσει στην άκρη του αιματοβαμμένου νήματος του άγριου φονικού που άφησε άναυδο το πανελλήνιο!

Την ώρα που η κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του πρωτοφανούς βαναυσότητας εγκλήματος, που όμοιό του δεν είχε γίνει τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες για τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία «κτήνη» -ο τέταρτος είχε ρόλο τσιλιαδόρου-, που εισέβαλαν προχθές τα ξημερώματα στη μονοκατοικία της 20χρονης φοιτήτριας και του 32χρονου συζύγου της, πιλότου ελικοπτέρων της Πολιτικής Αεροπορίας, δεν υπολόγισαν κάτι πολύ βασικό: ότι θα άφηναν πίσω τους στοιχεία αφενός στην προσπάθειά τους να βρουν τα χρήματα που είχε κρύψει το ζευγάρι μέσα σε μια «MONOPOLY», στο ισόγειο της μεζονέτας, αφετέρου πάνω στην πάλη με τη νεαρή μητέρα, η οποία προσπάθησε ως την τελευταία της πνοή να προστατεύσει το 11 μηνών κοριτσάκι της, το οποίο οι κουκουλοφόροι σημάδευαν με το όπλο!

Γι’ αυτόν τον σκοπό έχει δοθεί εντολή στα εγκληματολογικά εργαστήρια να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με την υπόθεση, εστιάζοντας στο DNA που ενδέχεται να οδηγήσει στα ίχνη των αδίστακτων κακοποιών. Παράλληλα οι Αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο από τη στιγμή της εισβολής αλλά και προηγούμενων ημερών, ενώ ψάχνουν για «εσωτερικούς» πληροφοριοδότες, παλιούς περιστασιακούς εργαζομένους στο σπίτι, οι οποίοι ενδέχεται να γνώριζαν για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου από το ζευγάρι, αλλά και για την ανάληψη των 10.000 ευρώ που είχε κάνει για τις ανάγκες ενός σπιτιού που σχεδίαζε να χτίσει.

Άλλα πιθανά λάθη των δραστών που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι να μη φορούσαν γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη μονοκατοικία και η μεγάλη πιθανότητα να είναι σεσημασμένοι. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι δύο ομάδες αστυνομικών που διενεργούν τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, δηλαδή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών, «ξεσκονίζουν» τους φακέλους ποινικών, κυρίως όσων έχουν αποφυλακιστεί το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη σχηματιστεί μια «κόκκινη λίστα» περίπου 100 υπόπτων, που ερευνώνται ένας προς ένας για να διαπιστωθεί αν κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με τη ληστεία και τη δολοφονία της νεαρής μητέρας. Τέλος, με οδηγό την αρχική κατάθεση του 32χρονου πιλότου ελικοπτέρων, αλλά και όσες θα κληθεί να δώσει τις επόμενες ημέρες, αφού ξεπεράσει το σοκ, θα αξιοποιήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα ανακαλέσει στη μνήμη του για να περάσουν χειροπέδες στα «τέρατα» που έκοψαν με τόσο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής της 20χρονης Καρολάιν.

Οι Αρχές θεωρούν αρκετά πιθανό το σενάριο οι δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος να είχαν μπει και στο παρελθόν σε σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες τους ήταν μέσα. Δεν αποκλείεται να είναι μέλη άγριας συμμορίας με έδρα τα δυτικά προάστια, η οποία λυμαίνεται την περιοχή και «χτυπά» κυρίως σπίτια ηλικιωμένων. Επίσης, όλα δείχνουν ότι σχεδίαζαν επί ημέρες την εισβολή στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη και είχαν μελετήσει τις κινήσεις τους, κάτι που προκύπτει μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι «τύφλωσαν» τις κάμερες του σπιτιού, χωρίς να καταγραφεί η παραμικρή κίνηση.

Επίσης, πιθανότατα είχαν πληροφορίες ότι η 20χρονη Καρολάιν και ο 32χρονος Μπάμπης έκρυβαν μετρητά, ενώ ήξεραν και ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τη μοιραία νύχτα και παρ’ όλα αυτά μπήκαν με προφανή σκοπό να τους πιέσουν να αποκαλύψουν την κρυψώνα. Οι αστυνομικοί που φτιάχνουν το προφίλ των δραστών φέρεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχώρησαν στο έγκλημα παρότι ο σύζυγος της αδικοχαμένης φοιτήτριας δεν αντιστάθηκε και τους είπε από την αρχή πού έκρυβε τα 10.000 ευρώ. Παράλληλα, ενώ είχαν μαζί τους όπλα, αφαίρεσαν με τα χέρια τη ζωή της Καρολάιν, ενώ άφησαν την αποτρόπαιη πράξη τους να εξελιχθεί και δεν υποχώρησαν μέχρι να «πάρουν» και την τελευταία ανάσα της 20χρονης, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να σκοτώσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα