Ο Άκης Σκέρτσος «μάλωσε» τους επιδημιολόγους – Δεν κάνουν σωστές προβλέψεις

Επειδή χαλάνε το αφήγημα της κυβέρνησης, τους συνέστησε να προσέχουν

O πολυπράγμων Άκης Σκέρτσος ξαναχτύπησε! Δεν φτάνει που εδώ και πολλούς μήνες λειτουργεί ουσιαστικά ως υπουργός Υγείας, χθες θέλησε να υποκαταστήσει και τους επιδημιολόγους και να τους… φοβίσει ότι πρέπει να προσέχουν γιατί δεν κάνουν σωστές προβλέψεις! Προφανώς, επειδή χαλάνε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι ξεμπερδεύουμε οσονούπω με την πανδημία – αν δεν έχουμε ξεμπερδέψει κιόλας!

«Ας κάνουν λίγο κράτει οι επιδημιολόγοι με τις προβλέψεις και ας κοιτάνε τις τάσεις, που είναι πτωτικές…» είπε, όταν κλήθηκε χθες (Real FM) να σχολιάσει τις προβλέψεις ορισμένων επιστημόνων για μικρή αύξηση των κρουσμάτων προσεχώς. Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, που, επειδή ασχολείται με την πανδημία, θεωρεί προφανώς ότι έχει γίνει και επιδημιολόγος, είπε ακόμα: «Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Προβλέψεις γίνονταν και πριν, μιλούσαν για εκθετική αύξηση των νοσηλειών, των εισαγωγών σε ΜΕΘ, των κρουσμάτων, και διαψεύστηκαν».

Εδώ μάλλον όλοι θα πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους! Μα, καλά, δεν είχε διαβάσει για τους δεκάδες διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους, επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια στις ΜΕΘ και πολλοί πέθαναν εκεί; Για 4.500 κρούσματα ημερησίως; Για τους 100 και πλέον θανάτους ημερησίως; Για 11.500 και πλέον θανάτους από πέρυσι μέχρι σήμερα, εκ των οποίων 10.500 τόσοι από τον Νοέμβριο;

Όμως, ξέρει καλά το αφήγημά του ο κ. Σκέρτσος και το λέει απνευστί: «Η πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και 1,5 μήνα, με τις “ανάσες” ελευθερίας που δώσαμε, απέδωσε.
Οι πολίτες κατάλαβαν, μαζί και οι επιστήμονες, ότι μπορούμε να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση, καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και του ρίσκου με το να έχουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες σε λειτουργία που δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κοινότητα.

Άρα, ας κάνουν λίγο κράτει οι επιδημιολόγοι με τις προβλέψεις και ας κοιτάνε τις τάσεις, που είναι πτωτικές: Έχουμε εβδομαδιαία πτώση 30% στα κρούσματα, της τάξης του 25% σε εισαγωγές σε νοσοκομεία, σημαντική αποκλιμάκωση σε ΜΕΘ».

Αφού είναι έτσι όπως τα λέτε, κ. υφυπουργέ, γιατί ο πρωθυπουργός, προχθές Δευτέρα, έκρουσε πάλι τον κώδωνα τους κινδύνου, το ίδιο και ο Σωτήρης Τσιόδρας;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα