Ανακοίνωση-καταπέλτης κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από 12 πολιτιστικούς σερραϊκούς συλλόγους

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το ξεπούλημα της μακεδονικής ταυτότητας, όμως οι Ελληνες δεν ξεχνούν. Αυτό αποδεικνύει η ανακοίνωση 12 πολιτιστικών σερραϊκών συλλόγων «Γηγενών Μακεδόνων» με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην πόλη τους για τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζουν τη στάση της κυρίας Σακελλαροπούλου ως τότε υπηρεσιακής προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Μακεδόνων είχαν προβεί σε πολλές νομικές ενέργειες για την προάσπιση των δικαίων του Ελληνισμού, μεταξύ των οποίων και η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ΣτΕ, στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Σε αυτήν σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Το 2018 ο ελληνόφωνος υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς φούντωσε τον “μακεδονισμό” των Σλάβων με μια υπογραφή στις Πρέσπες. Αναγνώρισε την ύπαρξη “μακεδονικού” έθνους και γλώσσας εκτός Ελλάδος και άνοιξε τον δρόμο για διεκδίκηση δήθεν “μακεδονικής” μειονότητας εντός Ελλάδος. Τα φιλοσκοπιανά σωματεία πλέον ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια… Ξέρουν ότι η κατασκευή “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην “ένωση” με τις υπόλοιπες περιοχές των γειτονικών χωρών που κατοικούν δήθεν “Μακεδόνες”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (της οποίας είμαστε τακτικά μέλη) προέβη σε πολλές νομικές ενέργειες για την προάσπιση των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού. Η πιο κρίσιμη στιγμή που μπορούσε να αλλάξει άρδην τη ροή των εξελίξεων και να βάλει ένα τέλος στον βιασμό της ιστορικής αλήθειας ήταν η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 7 Δεκεμβρίου 2018, γνωστή και ως “δίκη της Μακεδονίας”. Εκεί είχαμε την ατυχία να γνωρίσουμε την τότε πρόεδρο του ΣτΕ κυρία Σακελλαροπούλου. Κοινό μυστικό είναι ότι η τότε κυβέρνηση άφησε με υπηρεσιακό πρόεδρο το ΣτΕ από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, προφανώς μέχρι να συμπληρώσει η κυρία Σακελλαροπούλου τον ελάχιστο ικανό χρόνο για να μπορεί να γίνει πρόεδρος, προσπερνώντας στην ιεραρχία άλλους, κατά πολύ αρχαιότερους δικαστές… “Είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν…” (εννοώντας τους αυτονομιστές) είπε η κυρία Σακελλαροπούλου, όταν η συνήγορός μας ανέφερε ότι οι φιλοσκοπιανοί σύλλογοι ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη Μακεδονία. Και ενώ οι νομικοί μας είχαν παραδώσει περίπου 2.000 σελίδες υπομνήματα που έδιναν ατράνταχτα στοιχεία στους δικαστές για την εκδίκαση της υπόθεσης, η απόφαση βγήκε σε λιγότερο από 20 ώρες… Η κυρία Σακελλαροπούλου και οι υπόλοιποι δικαστές, πλην του αείμνηστου Γεώργιου Ποταμιά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ τα υπομνήματά μας ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ! Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τη Μακεδονία. Αρνήθηκαν να σταματήσουν τον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι είναι μεγάλη τιμή για τις Σέρρες η παρουσία Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακόμη και αν αυτό το πρόσωπο δεν φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών τους. «Να γνωρίζει η κυρία Σακελλαροπούλου ότι οι φιλοσκοπιανοί ΔΕΝ είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στον τόπο μας…» καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «με χαρμολύπη» 12 σερραϊκοί πολιτιστικοί σύλλογοι της ΠΟΠΣΜ.

1. Σύλλογος Σταρτσοβιτών και Φίλων Νέου Πετριτσίου Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ».
2. Προοδευτικός Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αμμουδιάς Σερρών.
3. Σύλλογος Γυναικών και Φίλων Βαμβακοφύτου Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτοτοπίου Σερρών.
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Ηράκλειας Σερρών «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας Σερρών.
7. Σύλλογος Γυναικών Νιγρίτας Σερρών «Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ».
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρωπού Σερρών «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
9. Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου Σερρών.
10. Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Ορεινής Σερρών.
11. Πολιτιστικός Σύλλογος Οινούσας Σερρών.
12. Πολιτιστικός Σύλλογος Πεθελινού Σερρών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα