Θρασύτατη επιστολή στη δημοκρατία από την επιτροπή της Γιάννας για δημοσίευμα που ενόχλησε

Με μια θρασύτατη επιστολή, που προκαλεί κατάπληξη, η επιτροπή των εορτασμών για το 1821 υπό τη Γιάννα Αγγελοπούλου προχωρά σε δημοσιογραφικές υποδείξεις προς τη «δημοκρατία», συνοδεύοντάς τις μάλιστα με απαξιωτικούς και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου (σαν να απευθύνεται σε… υπαλλήλους του) απαντά σε επικριτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για τη συμμετοχή της επιτροπής σε συνέδριο για την αγροδιατροφή, λέγοντας ότι δεν είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι για τις δράσεις και τους σκοπούς του «Ελλάδα 2021». Μας εγκαλεί μάλιστα ότι «δεν έχουμε ιδέα» για τις μεγαλόπνοες πρωτοβουλίες που αφορούν το πρόγραμμα «Ελλάδα 2040»!

Η «δημοκρατία» είχε από καιρό αναφέρει την αντίθεσή της σε εκδηλώσεις και φιέστες που ουδεμία σχέση έχουν με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και δίνουν την εντύπωση ότι γίνονται για δημόσιες σχέσεις και δημιουργία εντυπώσεων.

Το γραφείο Τύπου της επιτροπής στην επιστολή του κάνει λόγο για πάμπολλες ανάλογες δράσεις από ΟΤΑ που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αναρωτιέται, όμως, κανείς: Είναι η δυνατόν η επιτροπή για το 1821 να γίνεται «τροχονόμος» επιδοτήσεων και εκδηλώσεων που χρηματοδοτούνται από τα λεφτά του ελληνικού λαού, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με τα 200 χρόνια της Επανάστασης; Η κυρία Αγγελοπούλου επέλεξε να στηρίξει και να μιλήσει σε ένα συνέδριο με θέμα «Εμπόριο και Αγροδιατροφή» και θεματικές ενότητες, όπως «Καινοτομία και διαφοροποίηση στα προϊόντα και στις διαδικασίες», «Κυκλική Οικονομία και Στρατηγική Μηδενικής Ρύπανσης στο εμπόριο τροφίμων» κ.λπ. Τι κι αν το επόμενο πρωί (1η Ιουλίου) ήταν η επέτειος της καταστροφής και πυρπόλησης της Θήβας από τον σφαγέα Δράμαλη; Προείχε το… εμπόριο.

Αυτή η κραυγαλέα αναντιστοιχία επισημάνθηκε από τη «δημοκρατία», αλλά ενόχλησε την κυρία Αγγελοπούλου και τους επιτελείς της, που μας κατηγόρησαν ως αδαείς και αδιάφορους για το μέλλον του τόπου. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η αρθρογραφία μας «δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα», αρνούμενοι να αποδεχτούν την κριτική.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή, αφού έτσι επιθυμεί, ας ασχοληθεί με την οικονομία και το μέλλον σε εκδηλώσεις, παρέα με τον ΣΕΒ και άλλους φορείς. Όσο για τη «δημοκρατία»; Θα συνεχίσει να είναι η μοναδική εφημερίδα που αφιερώνει κάθε μέρα, όλον τον χρόνο, μία από τις σελίδες της στους ήρωες και στις μάχες του 1821, θα προσφέρει βιβλία και ιστορικές σημαίες, και θα αναδεικνύει κάθε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από όποιον κι αν οργανώνεται. Καθένας στον… ρόλο του!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα