Ο Μαργαρίτης Σχοινάς προσκαλεί Αφγανούς στην Ε.Ε.!

Ο επικίνδυνα γαλαντόμος επίτροπος για να ευχαριστήσει τον ΟΗΕ ανοίγει από μόνος του τα ελληνικά σύνορα

Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους Αφγανούς σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους να μεταβούν στην Ευρώπη απηύθυνε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξή του. Η αλλοπρόσαλλη δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου, τον οποίο κάποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε ως τον άνθρωπο που θα λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα για τη χώρα μας μέσω του νέου πλαισίου για τη μετανάστευση -ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και σίγουρα δεν αποτελεί λύση-, δείχνει ξεκάθαρα ότι στους μηχανισμούς εξουσίας των Βρυξελλών κυριαρχούν οι υπέρμαχοι των «ανοιχτών συνόρων» και ότι τη νατοϊκή αποτυχία στο Αφγανιστάν θα ακολουθήσει η αυτοκτονική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Τα σύνορά μας παραμένουν ανοιχτά για όποιον απομακρύνεται από τη βία και τους διωγμούς» δήλωσε ο κ. Σχοινάς, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα μεταναστευτικό τσουνάμι που κατευθύνεται προς την Ευρώπη και το οποίο υπολογίζεται από 500.000 έως 3.000.000 ανθρώπους. «Στην Ευρώπη θα συνεχίσει πάντα να επιτρέπεται η άφιξη των αιτούντων άσυλο» συμπλήρωσε. Οι δε προσπάθειές του να πείσει ότι αυτό θα γίνει με τρόπο οργανωμένο και… νόμιμο, λέγοντας «θα δεχθούμε μόνον όποιον χρειάζεται πραγματικά προστασία» και «όποιος περνά παράνομα τα σύνορα πρόκειται να ξανασταλεί πίσω», μόνο ως αστείο μπορούν να γίνουν αντιληπτές, με δεδομένη την εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Τη στιγμή, πάντως, που ο γαλαντόμος Μαργαρίτης Σχοινάς καλούσε εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανούς στην Ευρώπη, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραφε ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν -στους Ταλιμπάν- ότι οι Αφγανοί και οι ξένοι που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν πρέπει να επιτραπεί να αναχωρήσουν με ασφάλεια και ότι τα αεροδρόμια και οι συνοριακές διελεύσεις πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Ετσι, όμως, συμβάλλει περαιτέρω στη μεγέθυνση του μεταναστευτικού κύματος.

Αυτού του είδους οι επιπόλαιοι -στην καλύτερη περίπτωση- χειρισμοί το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν είναι η επιτάχυνση των μεταναστευτικών κυμάτων και τη διόγκωσή τους στο άμεσο μέλλον. Η μεταφορά των πιέσεων που ήδη δέχονται τα γειτονικά στο Αφγανιστάν κράτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι πλέον θέμα χρόνου και κινήσεις σαν αυτές του κ. Σχοινά ελαφρά τη καρδία υποσκάπτουν τις όποιες προσπάθειες κάνει εδώ και καιρό η ελληνική πλευρά να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Μπορεί ο κ. Σχοινάς από τις Βρυξέλλες να έχει την πολυτέλεια να κάνει πολιτικά ορθές δηλώσεις προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τον… ΟΗΕ, τους επαγγελματίες δικαιωματιστές των ΜΚΟ και όσους δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των επιλογών τους στη χώρα της κεντρικής Ασίας, όμως οι Ελληνες ακρίτες, οι Ελληνες φύλακες του Αιγαίου και του Εβρου, θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο κόστος ακριβώς λόγω της γενναιοδωρίας του κ. Σχοινά.

Ο οποίος ταυτόχρονα στην πράξη ακυρώνει τις «δεσμεύσεις» του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, που ισχυρίστηκε πως η χώρα μας δεν πρόκειται να γίνει πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα μεταναστών.

Οι δηλώσεις πάντως του Μαργαρίτη Σχοινά προκάλεσαν την αντίδραση της Ελληνικής Λύσης. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως με αυτές όχι απλώς έδωσε «συγχωροχάρτι» στην Τουρκία, την οποία δεν τόλμησε καν να κατονομάσει ως χώρα που εργαλειοποιεί το Μεταναστευτικό εις βάρος της Ελλάδας, αλλά και αποδεικνύεται το λιγότερο ανεπαρκής για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα