Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαστρέφει τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά

Δεν είδε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά… στήριξή της

Άνω κάτω έκανε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξή του στα «Νέα» του ομίλου Μαρινάκη και τη σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για τα εθνικά μας θέματα και τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς το Κέντρο. Η αναστάτωση που προκάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η αμηχανία στο πρωθυπουργικό επιτελείο, στο οποίο κηρύχθηκε… σιωπητήριο. Χαρακτηριστική η περίπτωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού απάντησε: «Δεν έχω κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις και τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν θα σχολιάσω ούτε τις απόψεις ούτε τις σκέψεις του για κανένα ζήτημα».

Η πιο «εντυπωσιακή» αντίδραση, πάντως, ήταν αυτή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, για να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, επιχείρησε να πείσει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτα από τον πρωθυπουργό. «Δεν είδα καμία απολύτως μπηχτή του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιθέτως, είδα ένα εγκώμιο του κ. Σαμαρά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που διέσωσε την οικονομία μέσα στην πανδημία με πολύ σωστές αποφάσεις. Ο κ. Σαμαράς στηρίζει απόλυτα τον κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας το «άσπρο μαύρο» και προσπαθώντας να βγάλει… τρελούς όλους όσοι διάβασαν τη συνέντευξη!

Σε ερώτηση για τη μετα-Μέρκελ εποχή και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε τα εξής: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία πως, μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Σαμαρά, ο αγαπημένος της κυρίας Μέρκελ ήταν ο κ. Τσίπρας». «Ο Σαμαράς δεν έκανε τα χατίρια της Μέρκελ. Ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, είπε “όχι” στη Μέρκελ για το Υπερταμείο και τον συμβιβασμό με τα Σκόπια. Αυτά που δεν έδωσε ο κ. Σαμαράς τα έδωσε ο κ. Τσίπρας. Και αυτό εξηγεί τους λόγους που η κυρία Μέρκελ έριξε τότε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Εάν είχε ολοκληρώσει τη θητεία του ο Σαμαράς, η εξέλιξη θα ήταν πολύ διαφορετική» ανέφερε, σε μια απόπειρα παραποίησης της ιστορίας.

Αντίστοιχη ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα, θέλησε να δηλώσει «συνεργάτης» του πρώην πρωθυπουργού, επειδή ο ίδιος εργαζόταν στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα! «Εχω υπάρξει συνεργάτης του κ. Σαμαρά την περίοδο 2012-14, στο γραφείο του κ. Στουρνάρα. Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει τέτοιες επιλογές στο παρελθόν, συνεπώς είμαι βέβαιος ότι παρερμηνεύονται αυτά τα οποία λέει» τόνισε.

Για τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού για τις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο σε σχέση με τις θέσεις του για τα Ελληνοτουρκικά, τα διεθνή θέματα – είναι γνωστές και απόλυτα σεβαστές. Σέβομαι απόλυτα τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας».

Επιπλέον, σε ερώτηση για τα Μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία ειδικότερα και τον χρόνο που αυτά θα έρθουν στη Βουλή για να κυρωθούν, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Ολα θα γίνουν στον χρόνο τους και την κατάλληλη στιγμή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα