Ντόρα Μπακογιάννη κατά Σαμαρά για τη… διεύρυνση!

Η αδελφή του Κυριάκου «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο πρώην πρωθυπουργός

«Σφάζονται» για τη… διεύρυνση στη Νέα Δημοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν άφησε αναπάντητα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς το περασμένο Σάββατο, στη συνέντευξή του στα «Νέα», και πέρασε στην αντεπίθεση.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής σε συνέντευξή της ανέφερε σχετικά: «Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά. Πόσο μάλλον σε μια μέρα σαν τη σημερινή, που πολλά από τα θέματα που έθιξε ο κ. Σαμαράς απαντώνται με την πολιτική την οποία έκανε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης. Μία φράση θα πω μόνο: Η πολιτική ιστορία της παράταξης και του κόμματός μας είναι γνωστή. Οποτεδήποτε διευρύνθηκε έγινε κυβέρνηση και πήρε μεγάλα ποσοστά. Οποτεδήποτε η παράταξη αυτή συρρικνώθηκε έμεινε στην αντιπολίτευση». Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, «σήμερα που μιλάμε, έχουμε μια παράταξη με μια ευρύτητα. Οι νεοδημοκράτες ξέρουν ότι έχουν έναν πρωθυπουργό που τους εκφράζει γνησίως και δίνει καθημερινά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις μια μάχη που μέχρι στιγμής ο ελληνικός λαός το αναγνωρίζει». Όσο για τις «πάρα πολλές κριτικές» που έχει ακούσει για τον προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Η μία κριτική που έχω ακούσει είναι ότι μπατάρουμε προς τα δεξιά, η άλλη κριτική ότι μπατάρουμε προς αριστερά. Μια χαρά είμαστε, λοιπόν. Δεν μπατάρουμε πουθενά, είμαστε το μεγάλο κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αδελφή του, «είναι ένας πρωθυπουργός που εκφράζει όλους τους νεοδημοκράτες, αλλά και την πλειοψηφία των Ελλήνων». Στις αιχμές Σαμαρά ότι η κυβερνώσα παράταξη μετατρέπεται σε Ποτάμι, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: «Ας μην ανησυχούν οι φίλοι μας στην αντιπολίτευση – η Ν.Δ. εκφράζει τον εαυτό της». Στο ερώτημα αν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα στο κόμμα και αν μπορεί κάποιος τη δεδομένη στιγμή να αμφισβητήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε λακωνικά: «Δεν νομίζω».

Σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα