Συγκίνηση από την εσπευσμένη εισαγωγή της Γεννηματά στο νοσοκομείο

Αποσύρεται οριστικά από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Κύμα συμπάθειας, που υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια, προκαλεί η εσπευσμένη εισαγωγή της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο για σοβαρούς λόγους υγείας, εξαιτίας των οποίων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι αποσύρεται οριστικά από την κούρσα των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών.

Η κυρία Γεννηματά, η οποία είχε το μεσημέρι της Δευτέρας προγραμματισμένες συναντήσεις στη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, εισήχθη αργά το βράδυ με έντονες ενοχλήσεις στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η διοίκηση του οποίου σε λακωνικό ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε χθες τα εξής: «Η κυρία Φ. Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως χθες το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου». Ενημερώνοντας για την κατάσταση της υγείας της, η κυρία Γεννηματά δήλωσε μέσω συνεργατών της: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγή. Ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας, αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Στο άκουσμα της είδησης, που δημιουργεί αντικειμενικά νέα δεδομένα στην εσωκομματική μάχη, ο φερόμενος ως βασικός διεκδικητής στην κούρσα για το χρίσμα της νέας ηγεσίας Νίκος Ανδρουλάκης γνωστοποίησε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση ότι αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα.

Τις ευχές του εξέφρασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, γράφοντας: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Αλλά και ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε συγκινημένος: «Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές τη συνοδεύουν, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια, την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας».

Η νέα περιπέτεια της Φώφης Γεννηματά δεν άφησε αδιάφορους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να της ευχηθεί περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. «Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτήν» τόνισε σε σχετική ανάρτησή του. Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας: «Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες, της πολιτικής, θα την κερδίσει».

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας» ευχήθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25 δήλωσε:

«Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω, είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή, όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα