Πακιστανική πορεία για τον Μωάμεθ χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας!

Την ώρα που απαγορεύεται η συμμετοχή χριστιανών στις λιτανείες

Εικόνες Ισλαμαμπάντ είχαμε για μια ακόμη φορά στο κέντρο της Αθήνας, αφού μουσουλμάνοι αποφάσισαν να γιορτάσουν τη «γέννηση του Προφήτη» στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης.

Όσα συνέβησαν απέδειξαν ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης πρέπει να παρακολουθούν… πακιστανικά κανάλια εάν θελήσουν να κάνουν μια βόλτα το πρωί της Κυριακής. Ειδάλλως, κινδυνεύουν να πέσουν σε μια «θρησκευτική πορεία» Πακιστανών και άλλων μουσουλμάνων, που κουβαλώντας τις πράσινες σημαίες του Ισλάμ ακολουθούν φορτηγά σκεπασμένα με αραβουργήματα που παιανίζουν ύμνους της θρησκείας και της πατρίδας τους.

Με αυτές ακριβώς τις «πολυπολιτισμικές εικόνες» ήλθαν αντιμέτωποι όσοι χθες το πρωί έτυχε να βρεθούν στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Σταδίου.

Όπως από το Σάββατο είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», η πορεία των Πακιστανών -που είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη Πέμπτη από τηλεοπτικά δίκτυα του Πακιστάν- είχε οργανωθεί από κάποιες «θρησκευτικές οργανώσεις» του λεκανοπεδίου. Θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες προφανώς διατηρούν άμεσες επαφές με το Ισλαμαμπάντ και το ισλαμικό και φιλοτουρκικό καθεστώς εκεί, αφού κάθε τους κίνηση τυγχάνει ευρείας δημοσιότητας στην πατρίδα τους.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που κάθε είδους εθνική και θρησκευτική εορτή στην Ελλάδα γίνεται με περιοριστικά μέτρα, που το προηγούμενο διάστημα απαγορεύτηκαν ακόμη και οι λιτανείες για τον Δεκαπενταύγουστο, οι μουσαφίρηδες από την κεντρική Ασία κάνουν ό,τι θέλουν και, από ό,τι φαίνεται, «λογαριασμό δεν δίνουν».

Κάτι το οποίο επεσήμανε, εκφράζοντας τα συναισθήματα των Αθηναίων πολιτών, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Α΄ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος σε ανάρτησή του σημείωσε πως «στην Αθήνα επετράπη ακόμα μία πολυπληθής μουσουλμανική θρησκευτική πομπή και συνάθροιση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αρχή της ισονομίας, η εξαγγελθείσα απαγόρευση της συμμετοχής πιστών στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ξεκάθαρη διάκριση εις βάρος των χριστιανών».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, είχε και η επισήμανση της πολιτευτού της Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία επεσήμανε πως σε αυτή την πολυπληθή πορεία δεν υπήρχε ούτε μια γυναίκα για δείγμα.

«Προφανώς είναι γιορτή μόνο για άντρες» σημείωσε δηκτικά, συμπληρώνοντας πως «κατά τα άλλα, κάποιοι πιστεύουν ότι αυτοί και η κουλτούρα τους μπορούν να ενσωματωθούν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα