Αμετροεπής και κινδυνολόγος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Εφηύρε νεκρούς για να καλύψει την αποτυχία διαχείρισης της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Φανταστικούς νεκρούς επικαλέσθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχημένη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας «Μπάλλος», όταν και α μέτρα της Πολιτείας ελήφθησαν… κατόπιν εορτής, χωρίς όμως να πει ποιος, πού και πότε έκανε αυτού του είδους τις προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι υπήρχε εκτίμηση από επιστήμονες ακόμη και για 300 νεκρούς στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, χωρίς φυσικά να πει ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί οι επιστήμονες.

Επιχειρώντας να κρυφτεί πίσω από τους ειδικούς, ο Χρήστος Στυλιανίδης ισχυρίστηκε πως «οι επιστήμονες μας είπαν ότι θα φτάναμε τα 220-230 χιλιοστά ύψος βροχής και ο Κηφισός δεν θα άντεχε, για αυτό πήραμε την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία. Μας επικρίνουν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση. Σίγουρα δεν θα κλείνουμε την πόλη για “ψύλλου πήδημα”, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε το μεγάλο κακό».

Με απίστευτο -για κάποιον διορισμένο και όχι εκλεγμένο- θράσος επιχείρησε ακόμη να ισχυριστεί ότι επρόκειτο σχεδόν για «αυτοθυσία» που επέδειξε, καθώς η διαχείριση έγινε παρά το… πολιτικό κόστος. «Κανείς δεν θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας απόφασης, ακόμη και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στυλιανίδης απέδειξε πάντως ότι κατέχει το πολιτικό DNA, καθώς έστερξε να υιοθετήσει τη ρητορική της «καμένης γης» που του άφησαν οι προηγούμενοι, λέγοντας ότι η χώρα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τα έντονα φαινόμενα. Θέλησε μάλιστα να πιστωθεί ως δική του επιτυχία την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδίδοντας σε «συνεννόηση» το ότι τα μηχανήματα του Στρατού πήγαν στην Κέρκυρα, αντί να αναφερθεί στην ετοιμότητα που διαχρονικά αυτές επιδεικνύουν στην αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα