Ο υπόδικος Λοβέρδος κατά του μοιραίου Γιωργάκη

Ενώ οι προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων για την αρχηγία έχουν πάρει φωτιά, τα ζωνάρια είναι λυμένα για καβγά

Λυμένα τα ζωνάρια τους για καβγά έχουν οι υποψήφιοι για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, με τις προεκλογικές εμφανίσεις να έχουν πάρει φωτιά, μια και η κάλπη στήνεται σε λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα. Η επανεκκίνηση των εκστρατειών των υποψηφίων, μετά τον σοκαριστικό πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά, αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο πως είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικά ο Ανδρέας Λοβέρδος πορεύεται εσχάτως με μια άκρως επιθετική ρητορική, στοχεύοντας κυρίως στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θεωρώντας τον προφανώς από τους βασικούς αντιπάλους του. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει από την πρώτη στιγμή προεκλογική του σημαία την πασοκολαγνεία, προς άγραν ψήφων, λέγοντας τώρα πως αν εκλεγεί, θα μιλήσει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, και στον απόηχο δημοσκόπησης που τον θέλει να υπερτερεί στον πρώτο γύρο έναντι των συνυποψηφίων του, δήλωσε πως «το πρωί της Κυριακής, την ημέρα της εκλογής μου, αν οι πολίτες επιλέξουν εμένα, το βράδυ που θα κάνω τον χαιρετισμό από τα γραφεία της παράταξής μας θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», επιμένοντας, στα όρια της εμμονής, πως «πάμε για το ΠΑΣΟΚ, για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ, με τους ήχους και τα σύμβολά μας».

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στις επόμενες εθνικές εκλογές το κόμμα του θα έχει υπερδιπλάσια ποσοστά. Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε ευθέως κατά του Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας πως στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 μίλησε μόνο «για το πίσω» και όχι για την επόμενη ημέρα. Την ίδια ώρα, ο αμετανόητος πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει να απαντήσει στα πυρά του συνυποψηφίου του, συνεχίζοντας κανονικά την περιοδεία του. Μέσα στο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Αγρίνιο, όπου και πραγματοποίησε ομιλία, εμφανιζόμενος έτι μια φορά δίχως ψήγμα αυτοκριτικής, ζητώντας από τους πολίτες να τον ψηφίσουν «για να δώσουμε τέλος σε ό,τι μας κρατά καθηλωμένους στο χθες», καθώς, όπως είπε, «οι ηγεσίες της δεξιάς Ν.Δ. και του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να προσφέρουν προοπτική». Όσον αφορά δε τα δυσβάσταχτα μνημόνια που έφερε στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυρίστηκε προκλητικά πως «πόνεσαν τον ελληνικό λαό, πόνεσαν και εμάς, και εμένα προσωπικά. Κάναμε την καρδιά μας πέτρα, με στόχο να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Εν τω μεταξύ, εξελίξεις υπάρχουν και αναφορικά με τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Ειδικότερα, ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως θα υποβάλει σήμερα την παραίτησή του από τη θέση που του είχε εμπιστευτεί η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να στηρίξει δημόσια τον Νίκο Ανδρουλάκη για την προεδρία. Να σημειωθεί πως ο νυν ευρωβουλευτής συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, δηλώνοντας, σε συνέντευξή του, πως στόχος του είναι «να γίνει η Δημοκρατική Παράταξη ξανά σημείο αναφοράς για τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, με αυτόνομο πολιτικό στίγμα. Οπως είπε, «σήμερα η παράταξή μας πρέπει να αναγεννηθεί, να δυναμώσει ξανά» και για αυτό «είμαι παρών γιατί θέλω η χώρα μας να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι πολίτες θα ευημερούν και δεν θα συμβιβάζονται με την ανασφάλεια και τη δημαγωγία» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα