Ανοιχτό «φλερτ» Λοβέρδου – Νέας Δημοκρατίας χωρίς τον φόβο διαγραφής

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε άνω κάτω το κόμμα του

Ενα βήμα πιο κοντά στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται από χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την αυτονόμησή του από το Κίνημα Αλλαγής, μέσω της διαφοροποίησής του στο νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. έδωσε και επισήμως σήμα στη Ν.Δ. πως είναι διαθέσιμος και ανοιχτός για συνεργασία, καθώς όχι μόνο πήγε κόντρα στην κομματική γραμμή, αλλά επέκρινε και τους «συντρόφους» του που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση (!), δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με την κυβερνώσα παράταξη.

Ο κ. Λοβέρδος περίμενε μάλιστα την κατάλληλη στιγμή για να… δράσει, καθώς το κόμμα του έχει μείνει ακέφαλο, μετά τον τραγικό χαμό της Φώφης Γεννηματά, επομένως δεν υπάρχει αρχηγός αυτή τη στιγμή προκειμένου να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όλα άρχισαν χθες το πρωί, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας, ανακοινώνοντας, επιχειρώντας προφανώς μια επίδειξη δύναμης, πως θα πει «ναι» επί της αρχής και των περισσότερων διατάξεων του νομοσχεδίου, αν και το κόμμα του δήλωνε «παρών».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας, με αρχηγικό ύφος, πως «χωρίς φόβο και χωρίς πάθος» και «απαλλαγμένος από την ανάγκη να υπακούω σε κάποιους εσωκομματικούς συσχετισμούς» θα υπερψηφίσει τον Ποινικό Κώδικα.

«Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν» ανέφερε. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, υπήρχε έντονο παρασκήνιο, καθώς η διαφωνία του Ανδρέα Λοβέρδου έκανε «μύλο» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Κι αυτό, διότι της διαφοροποίησής του προηγήθηκε η παραίτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου από εισηγήτρια του ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, διαφωνώντας κι εκείνη με την κεντρική γραμμή του «παρών» και τους βουλευτές που την εξέφραζαν, όπως ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιώργος Μουλκιώτης.

Πάντως, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Σκανδαλίδης όσο και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου απάντησαν από του βήματος στους δύο «αντάρτες». Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως «δεν κάνουμε νομικό δογματισμό, ούτε αντιπολίτευση της πλάκας», ενώ ο κ. Κεγκέρογλου κατήγγειλε πως «γίνεται σπέκουλα και προπαγάνδα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς με την ψήφο επί της αρχής».

Μάλιστα, εξεδόθη ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που ανέφερε πως «χωρίς φόβο και πάθος, το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στις αρχές και τις πολιτικές του παραδόσεις, χαράσσει το δικό του διακριτό στίγμα. Χωρίς ετεροπροσδιορισμό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα