Χυδαίος ψεύτης και συκοφάντης ο Τούρκος πρόεδρος! Εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση κατά της χώρας μας

Ανοιχτή απειλή! «Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα»

Συνεχίζει τις ακραίες προκλήσεις και τα ψέματα ο… εύθικτος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, στον απόηχο της μήνυσης που κατέθεσε κατά της «δημοκρατίας» επιχειρώντας τη φίμωση της φωνής της εφημερίδας και απειλώντας τέσσερις δημοσιογράφους της με φυλάκιση για την κριτική που του άσκησαν, εξαπέλυσε χθες νέα χυδαία επίθεση εναντίον της πατρίδας μας, του θεσμού του πρωθυπουργού και του Διεθνούς Δικαίου. Είχε μάλιστα στο πλευρό του τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά το τέλος της συνάντησής τους στην Αγκυρα.

Με τον εκνευρισμό του να γίνεται παραπάνω από φανερός και τη δημοτικότητά του να κατρακυλά διαρκώς (όπως και η οικονομία της χώρας του), ο Ερντογάν στο κρεσέντο απειλών και προκλήσεων είπε πως οι Ελληνες «καταδικάζουν στον θάνατο τους πρόσφυγες, τρυπώντας τις φουσκωτές βάρκες τους», ενώ στη συνέχεια μάς χαρακτήρισε και «αχάριστους».

«Είναι αχαριστία να λέει η Ελλάδα πως η Τουρκία είναι η πηγή του μεταναστευτικού προβλήματος, την ώρα που η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 5.000.000 πρόσφυγες» – κάνοντας βέβαια πως ξεχνά το… μπαξίσι δισεκατομμυρίων της Ε.Ε. για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία. Αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις, ο Ερντογάν επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέματα για το Μεταναστευτικό. «Ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα, και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη». «Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα» συνέχισε απειλώντας ευθέως την Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, με αιχμή την έναρξη των εργασιών υποστήριξης και εγκατάστασης μιας δύναμης περίπου 400 ανδρών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, ο «σουλτάνος» διεμήνυσε με ειρωνεία ότι η Ελλάδα «έχει μετατραπεί σε αμερικανική στρατιωτική βάση». «Ο γείτονας που διάλεξαν είναι ο λάθος γείτονας» είπε ακόμη σχολιάζοντας την επιλογή των ΗΠΑ να συνεργαστούν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι μαζί του.

Απαντήσεις στις νέες απίστευτες τουρκικές προκλήσεις έδωσε χθες άμεσα η Αθήνα. «Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ε.Ε., και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Εβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε. στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα