Απαράδεκτο! Η ΕΣΗΕΑ ακόμα δεν βρήκε να πει λέξη για την κατάπτυστη μήνυση

Η σθεναρή στάση της «δημοκρατίας» απέναντι στις απαράδεκτες και ανιστόρητες διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας, όπως αυτές εκφράζονται και με το κείμενο της εξωφρενικής, από κάθε άποψη, μήνυσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της και εναντίον τεσσάρων στελεχών της για εξύβριση, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί την αμέριστη συμπαράσταση όλων των κομμάτων, βουλευτών, πολιτικών στελεχών, αλλά και πολιτών, όπως δείχνουν τα τηλεφωνήματα που κατακλύζουν καθημερινά το τηλεφωνικό κέντρο.

Δυστυχώς, από αυτό το ηχηρό μήνυμα υπέρ της εφημερίδας και κατά του Τούρκου προέδρου από κόμματα, βουλευτές και πολίτες απουσιάζει για τρίτη ημέρα η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (γνωστή ως ΕΣΗΕΑ), που δεν βρήκε χρόνο να βγάλει ανακοίνωση και να πάρει θέση για το γεγονός ότι διώκεται από την Αγκυρα μία ελληνική εφημερίδα και τέσσερα στελέχη της, που είναι όλα μέλη της Ενωσης.

Η Ενωση, που σκοπό έχει τη διαφύλαξη της ελευθερίας του Τύπου απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης -πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από μία ξένη κυβέρνηση που επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα, φιμώνει στη χώρα της τον Τύπο και φυλακίζει τους δημοσιογράφους- σιωπά, αντί αυτή πρώτη να βγάλει ανακοίνωση και να συμπαρασταθεί εμπράκτως φέρνοντας το θέμα ακόμα και στις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, οι δηλώσεις συμπαράστασης συνεχίσθηκαν και χθες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για δεύτερη συνεχή ημέρα πήρε θέση με ξεκάθαρο τρόπο στο πλευρό της εφημερίδας, με δήλωσή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία έχει ως εξής: «Είναι σαφές ότι στη χώρα μας η ελευθεροτυπία δεν είναι απλώς παράδοση και στοιχείο της κουλτούρας μας. Προστατεύεται συνταγματικά. Αυταρχικές αντιλήψεις που επικρατούν σε άλλους κόσμους, σε άλλα συστήματα, που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του Τύπου αλλιώς, στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Αυτό αφορά συνολικά τη λειτουργία του Τύπου, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για απειλές, για δόγματα αναθεωρητικά και επιθετικά, που η κυβέρνηση, η Ελλάδα έχει πολλές φορές αποκρούσει και καταγγείλει σε όλα τα fora, με κάθε ευκαιρία και σε πολύ υψηλή ένταση».

Με τη δίωξη της εφημερίδας η Αγκυρα αποσκοπεί να θέσει και σε επίσημα νομικά έγγραφα -όπως είναι το κείμενο της μήνυσης που, δυστυχώς, παρέλαβε η ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ θα έπρεπε να το επιστρέψει ως απαράδεκτο- τις παράνομες και ανιστόρητες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, το οποίο ονομάζει «θάλασσα των νησιών».

Σε αυτήν την επιδίωξή της είναι σαφές από το ίδιο το κείμενό της ότι θεωρεί τη «δημοκρατία» εμπόδιο, καθώς αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο στόχος της απεχθούς πράξης δεν είναι μονάχα το πρόσωπο του προέδρου μας. Είναι, επίσης, και τα μεγάλα συμφέροντα του έθνους μας, που τα υπερασπίζεται σταθερά ο πρόεδρός μας στην ανατολική Μεσόγειο και τη θάλασσα των νησιών». Γι’ αυτό καλά τα λόγια από τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά απαιτούνται και πράξεις…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα