Έξαλλοι με τον Βορίδη οι απόστρατοι!

Με αφορμή την υπουργική απόφαση που αντιστρέφει την ιεραρχία τον κατηγορούν για απαξίωση στα όρια της καταδιωκτικής μανίας

Εξαλλα είναι τα μέλη των Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών κατά του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της κυβέρνησης. Αιτία είναι ότι άλλαξε προηγούμενη υπουργική απόφαση για τη σειρά προβαδίσματος των προσκεκλημένων από τις δημόσιες Αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, με αποτέλεσμα εθιμοτυπικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφεδρων Αξιωματικών να προηγείται πλέον του προέδρου των Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών.

Μέχρι τώρα και σύμφωνα με απόφαση του 2006 (ΦΕΚ 1488/Β/6-10-2006), προηγούνταν ο πρόεδρος των Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών και ακολουθούσε στη σειρά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφεδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών. Άγνωστο είναι για ποιον λόγο και με ποιο αιτιολογικό η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την αλλαγή, η οποία έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τους απόστρατους αξιωματικούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Χρήστος Χρηστίδης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θλίψη και αγανάκτηση από τη διαχρονική απαξίωση της Πολιτείας και των ταγών της προκαλεί στις τάξεις των αποστράτων η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση. Είναι γνωστό ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν τρέφει διόλου αγνά συναισθήματα για τις Ενοπλες Δυνάμεις του, αλλά να συνοδεύει τις άδικες και παράνομες μειώσεις αποδοχών και συντάξεων με το να μας διατηρεί στις… υποσημειώσεις του πρωτοκόλλου αγγίζει τα όρια της καταδιωκτικής μανίας».

Ανήμερα της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης, «να ενημερωνόμαστε ότι παραμένουμε στο τέλος της… λίστας προτεραιοτήτων του κράτους αποδεικνύει την αποστροφή προς την τιμημένη στολή του Ελληνα αξιωματικού και το εθνόσημο που φέρει. Επιπλέον προκαλεί εντύπωση η εμμονή με τους απόστρατους αξιωματικούς. Με την απόφαση Βορίδη, μάλιστα, η περιφρόνηση προς τους απόστρατους αξιωματικούς επισφραγίζεται με την αντιστροφή της ιεραρχίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφεδρων Αξιωματικών προηγείται πλέον του προέδρου Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών. Οι έφεδροι, που εμείς εκπαιδεύσαμε, προηγούνται ημών. Δεν έχω να πω κάτι πέρα από την αντίθεσή μου με όλη τούτη την κατάσταση».

Την πρώτη δεκάδα των «υψηλών» προσκεκλημένων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αποτελούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, οι αρχηγοί των αναγνωριζόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής κομμάτων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα