Η γκάφα Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή των νέων

Έφερε ως παράδειγμα της πετυχημένης πολιτικής που δήθεν άνοιξε δουλειές τον γιο… βιομηχάνου

Πιο στημένο… πεθαίνεις! Για να πείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η πολιτική του για την επιστροφή στην Ελλάδα νέων επιστημόνων, οι οποίοι σπούδασαν ή εργάζονται στο εξωτερικό, αποδίδει, παρουσίασε σε εκδήλωση με νέους και για τους νέους στα Ιωάννινα, το Σάββατο, ένα νέο παιδί που «επέστρεψε στην Ελλάδα διότι βρήκε μια καλή δουλειά». Μόνο που αυτός ο νέος επιστήμονας, ο Παύλος Σεπετάς, δεν επέστρεψε για να εργαστεί σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση, επειδή άνοιξαν οι δουλειές λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά για να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση, που δεν είναι άλλη από την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως «Βίκος», ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο πατέρας του, Πέτρος Σεπετάς.

Ατυχές, ατυχέστατο λοιπόν το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και καθόλου αντιπροσωπευτικό της νέας γενιάς, η οποία σπουδάζει και στη συνέχεια αναζητεί -μάταια τις πιο πολλές φορές- εργασία αντάξια των σπουδών της και με αξιοπρεπείς αποδοχές, όσο κι αν ο συγκεκριμένος νέος είναι άξιος επιστήμονας και στο μέλλον αποδειχθεί επιτυχημένος επιχειρηματικά. Δείχνει, όμως, ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του ενδιαφέρονται μόνο για την επικοινωνία και όχι για την ουσία, και οργανώνουν εκδηλώσεις απλώς και μόνο για τις εντυπώσεις. Οι πιο πολλοί νέοι επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν ή δεν επιστρέφουν μετά τις σπουδές τους το κάνουν γιατί δεν έχουν τις ευκαιρίες που πρέπει, όσο κι αν ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους». Κι αυτή είναι μια μεγάλη πληγή για τη χώρα, απόρροια της κρίσης, που δεν λέει να κλείσει.

Η εκδήλωση έγινε στα Ιωάννινα το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με πέντε νέα παιδιά και, αναφερόμενος στον Παύλο, είπε ότι «επέλεξε να γυρίσει» επειδή είδε ότι «πια» μπορεί να έχει «τις ευκαιρίες που του αξίζουν» και οι εταιρίες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να προσλαμβάνουν νέα παιδιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα