Πλάτες στην κυβέρνηση από τον Ξανθό για τα μονοκλωνικά

Νέο εσωκομματικό μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτούν χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος συντηρεί μια επίμονη βεντέτα με τον Παύλο Πολάκη, αδιαφορώντας, όπως φαίνεται, για τους τριγμούς που προκαλεί (και) εν μέσω εορταστικής ατμόσφαιρας στο κόμμα του.

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε (Real FM) στους οικτρούς κυβερνητικούς χειρισμούς μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά, μετά την «επαγγελματικού τύπου» κριτική στην κυβέρνηση, φύλαγε τη «βόμβα» για το τέλος, ισχυριζόμενος ότι «ειδικά για τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, δεν είναι δραστικά έναντι της μετάλλαξης Όμικρον».

Όλα αυτά ενώ, μόλις την προηγούμενη ημέρα, ακόμα και η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δικαιώνοντας τις απόψεις Πολάκη, έσπευδε να ανακοινώσει τη γενναία διεύρυνση των κριτηρίων και σε πολίτες που δεν είναι ασθενείς για τη χορήγηση της συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής!

Οι ανακοινώσεις Γκάγκα προκάλεσαν ικανοποίηση στον Π. Πολάκη, ο οποίος με ανάρτησή του έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για ατομική δικαίωση και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν θα πω τίποτα. Τα λέει ο κόσμος στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της κυρίας υφυπουργού. ΥΓ.1: Κρίμα και ντροπή γι’  αυτούς που χάθηκαν. Τίποτε δεν θα ξεχαστεί!»

Θυμίζουμε ότι, προ ημερών, ο Α. Ξανθός είχε προκαλέσει άνευ προηγουμένου μπάχαλο στο κόμμα του, όταν η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως υπάρχουν 47 κλίνες ΜΕΘ για αποκλειστική χρήση από «ασθενείς πολυτελείας», ενώ ο απλός κόσμος πεθαίνει στους διαδρόμους.

Ο πρώην υπουργός αμφισβήτησε την καταγγελία, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εξηγήσεις, ενώ ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποσχόταν αμήχανα ότι το θέμα άξιζε να διερευνηθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα