Ολη η Κύπρος κατά του Αδωνη! Δεν ξεχνούν τις προσβολές του

Μένεα κατά του υπουργού από αρθρογράφους της Μεγαλονήσου για τις ανακρίβειες περί αναξιόπιστων, κινέζικων μοριακών tests

Βράζει ακόμα η Κύπρος με τις απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη ότι τα μοριακά τεστ στη χώρα αυτή είναι χαμηλής αξιοπιστίας και κινεζικά. Οι Κύπριοι πνέουν ακόμα μένεα εναντίον του, ενώ ο διασυρμός της χώρας μας συνεχίζεται, καθώς στον κυπριακό Τύπο αναφέρεται ότι πολιτικός σαν τον Αδωνι Γεωργιάδη μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρχει… Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός όχι μόνο τον κρατάει στη θέση του, αλλά τον έχει στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας και, φυσικά, χρεώνεται ο ίδιος τον διασυρμό της χώρας.

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα σε άρθρο στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την Κυριακή: «Με τη γνωστή τακτική της τσιρίδας, της ανακρίβειας και της θόλωσης του τοπίου, με την οποία πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια στη μοναδική χώρα στον κόσμο όπου θα μπορούσε να πολιτευτεί, δεν προκάλεσε την αντίδραση μόνο του υπουργού Υγείας, του γενικού ελεγκτή και της πλέον προβεβλημένης βουλεύτριας του ΑΚΕΛ (θα του άξιζε Νόμπελ Ειρήνης…), αλλά και σύσσωμης, σχεδόν, της κοινής γνώμης στην Κύπρο…»

«Υποτιμά τη νοημοσύνη»

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος εμπλέκει και τον πρωθυπουργό που τον κρατάει στη θέση του και κατήγγειλε ότι, με όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης, η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη της χώρας: «Σε κάτι τέτοιες μπαλαφάρες, λοιπόν, που θολώνουν τα νερά και προκαλούν σύγχυση, ταραχή και αντιπαράθεση, σε συνδυασμό με ειρωνείες, νταηλίκια και παιχνίδια τύψεων, εξπέρ και σπεσιαλίστας είναι ο Αδωνις. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Έλληνας πρωθυπουργός τον θεωρεί έναν από τους πιο κομβικούς συνεργάτες του. Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον εφεύρει. (…) Οι γενικολογίες και αοριστολογίες του τύπου “οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές” ή “στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ” προδίδουν ακριβώς την άποψη που έχουν στην ελληνική κυβέρνηση για το επίπεδο νοημοσύνης του μέσου πολίτη της χώρας. (…) Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να τα έχει παρατήσει και να προχωρεί κυνικά στη λύση της “ανοσίας της αγέλης”, και αναπόφευκτα οσονούπω θα διερωτάται “τι έχουν τα έρμα και ψοφούν”. Δεν τα έχει παρατήσει, πάντως, σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι. Δεν είναι λειτουργικό να αφήνεις τα μέλη της αγέλης να αισθάνονται κορόιδα. Όταν είσαι χειριστικός με τους ενοχικούς, το γυρνάς πάνω τους: “δεν είστε άξιοι να σας κυβερνούμε” ή αλλιώς “δεν έχετε την κουλτούρα για συνταγογράφηση PCR, αφού σίγουρα θα κάνετε κατάχρηση”».

«Είπε ό,τι του ήρθε στο κεφάλι, προσβάλλοντας ένα κράτος»

Σε άλλο άρθρο του ίδιου μέσου με τίτλο «Είπε ό,τι του ήρθε στο κεφάλι, προσβάλλοντας ένα κράτος», αφού χαρακτηρίζεται η δήλωση του υπουργού για τα τεστ στην Κύπρο προσβλητική, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί με την ανάπτυξη της χώρας του, που με τη σειρά της θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα προσφέρει μισθούς που δικαιολογούν τα 47 € ευρώ για PCR. Η ουσία, λοιπόν, είναι ότι οι φτωχοί πολίτες στην Ελλάδα αποκλείονται από τα τεστ γιατί καμία οικογένεια μέσης ή πιο χαμηλής οικονομικής κατάστασης δεν αντέχει αυτές τις τιμές. Πέρα από το κοινωνικά άδικο μέτρο των 47 €, αυτό είναι και υγειονομικά επικίνδυνο, γιατί πολλοί απλώς δεν θα κάνουν PCR τεστ. Θα προτιμήσουν να αγοράσουν τρόφιμα. Όταν οι νέοι στην Ελλάδα αμείβονται με μισθούς πείνας, ανθεί η “μαύρη εργασία” και αναγκάζονται οι πολίτες να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής εκτός Ελλάδας, θα ήταν προτιμότερο ο κ. Γεωργιάδης να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα, αντί να κάνει μικροπολιτική χτυπώντας την Κύπρο που προσφέρει χαμηλότερες τιμές για PCR. (…) Στο διά ταύτα. Η Ελλάδα έχει να πάρει πολλά παραδείγματα από τη μικρή Κύπρο ακόμη και στη διαχείριση της πανδημίας. Τουλάχιστον στην Κύπρο δεν έχουμε πολιτικούς που να μιλάνε με σκληρή και απαξιωτική γλώσσα για τους ανεμβολίαστους και, μάλιστα, να χαίρονται όταν λαμβάνονται “τιμωρητικά” μέτρα. Ακόμη υπάρχει πολιτικό ήθος και μέτρο στον λόγο. Σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη, που ο λόγος του ενίοτε είναι προσβλητικός και εριστικός. Καλύτερα να ασχοληθεί με το πώς θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, πώς θα αυξηθούν οι μισθοί, θα μειωθεί η ακρίβεια, η γραφειοκρατία, οι φόροι, η μετανάστευση και το κράτος θα έχει πιο ανθρώπινο πρόσωπο για τον πολίτη…»

Νέο ατόπημα! Αμφισβητεί τώρα και τον Καναδά

Με την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει ακάθεκτος να εκθέτει τη χώρα διεθνώς με τις απαράδεκτες δηλώσεις του.

Ο ανεκδιήγητος υπουργός, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το υψηλό κόστος των μοριακών τεστ στην Ελλάδα, την αισχροκέρδεια που ως υπουργός καλύπτει και την αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ασχολήθηκε χθες -μετά την Κύπρο- και με τον Καναδά, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι εκεί δεν γίνονται PCR, rapid και self tests, μάσκες ΚΝ95 δεν υπάρχουν, ενώ και τα φαρμακεία είναι ελάχιστα…
Για να πείσει ανάρτησε στο προφίλ του στο διαδίκτυο διάλογο με οικογένεια στην Ελλάδα και συγγενείς στον Καναδά, γράφοντας:

«Διάλογος με οικογένεια στην Ελλάδα και συγγενείς στον Καναδά για το πώς βιώνουν τώρα στον Καναδά (μία από τις πιο πλούσιες και οργανωμένες χώρες του κόσμου) την πανδημία σε σύγκριση με εμάς. Όλη την ημέρα ακούω γκρίνια, στην πραγματικότητα, όμως, η Ελλάδα μας τα πάει συγκριτικά καλά».

Αυτό έγραψε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στο twitter, αναρτώντας και τον σχετικό διάλογο, στον οποίο αναφέρεται: «Λοιπόν, για να ξέρουμε σε τι χώρα ζούμε, στον Καναδά δεν υπάρχουν οι μάσκες ΚΝ95 ούτε για δείγμα, στα φαρμακεία έρχονται και σε δύο λεπτά έχουν εξαφανιστεί, δεν γίνονται rapid tests, για μοριακό χαμός, ούτε self, επίσης τα φαρμακεία δεν είναι όπως εδώ, ένα σε κάθε τετράγωνο, αλλά μετρημένα στα δάχτυλα…»

Ευτυχώς από τον Καναδά δεν υπήρξε ακόμα καμία αντίδραση… Κάτι είναι κι αυτό!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα