Στον εισαγγελέα η κατάληψη των Πακιστανών στο Σύνταγμα

Με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του νομικού Χ. Κατσιβαρδά θα διερευνηθεί ποιοι ευθύνονται για τις εικόνες ντροπής

Σ τον εισαγγελέα οδηγείται η υπόθεση της πρωτοχρονιάτικης φιέστας – επίδειξης δύναμης των Πακιστανών στο Σύνταγμα, ύστερα από πρωτοβουλία του αρθρογράφου της εφημερίδας «δημοκρατία» και νομικού Χαράλαμπου Κατσιβαρδά.

Όμως, οι αντιδράσεις χιλιάδων Ελλήνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η ανάδειξη του θέματος από τη «δημοκρατία» φαίνεται ότι δεν έκαναν κανένα αυτί υπευθύνου να «ιδρώσει» και να αναζητηθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν. Έτσι, λοιπόν, ο έγκριτος δικηγόρος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση που έλαβε χώρα και, όπως αποδείχθηκε, δεν έγινε ούτε κατά λάθος ούτε και διήρκεσε μισή ώρα, τονίζοντας ότι αυτό έγινε την ίδια στιγμή που οι Έλληνες ήταν περιορισμένοι σπίτια τους με βάση Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο δραστήριος νομικός καταγγέλλει τη «διακριτική μεταχείριση των αλλοδαπών εις βάρος των Ελλήνων, καθώς και την παράλειψη των θεσμικώς αρμόδιων Αρχών, εν προκειμένω της ΕΛ.ΑΣ., να επιβάλουν την εφαρμογή του νόμου περί λήψης προληπτικών μέτρων προς αποτροπή διασποράς του ιού, καθώς και να προβούν άνευ χρονοτριβής εις τις δέουσες ενέργειες περί της κατάφωρης παραβιάσεως του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβιάσεως των μέτρων περί πρόληψης ασθενειών».

Σε αυτήν καταγγέλλονται η ΕΛ.ΑΣ. και οι θεσμικά αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες για «εγκληματική αδράνεια», που είχε ως αποτέλεσμα να υφίσταται συνωστισμός επί της πλατείας, αλλά και η Πολιτεία συλλήβδην λόγω ακριβώς της παράλειψης παρεμβάσεως της Αστυνομίας, που, όπως εξηγεί ο Χ. Κατσιβαρδάς, «ανέχτηκε παθητικά την εν λόγω πιθανή διασπορά του ιού προς την κοινωνία, αδιαφορώντας και μην επιδεικνύοντας επί τη πράξει το καθήκον κοινωνικής αλληλεγγύης» όπως θα έπρεπε.

Με την κατάθεση της συγκεκριμένης μηνυτήριας αναφοράς η Εισαγγελία καλείται να διερευνήσει -και να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις- ποιος παρέλειψε να λάβει τα αναγκαία μέτρα, αλλά και ποιος παρέλειψε να προβεί στις «αναγκαίες συλλήψεις διά το αδίκημα του άρθρου 285 του Π.Κ., εκθέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνία και τη δημόσια υγεία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα