Μία παρουσίασις αλλιώτικη από τις άλλες, με τίτλο «Σλήμαν III» του συνθέτου Χέινερ Γκέμπελς, θα πραγματοποιηθεί Πειραιώς 260 και Πολυκράτους στο «260», Πειραιώς 260 – Κτίριο Δ, 2109282900, από 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Ο καλλιτέχνης επέτυχε να επανεφεύρει το μουσικό θέατρο, συνδυάζων το προσωπικό του τάλαντον ως συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας, σκηνοθέτης, μουσικός ενορχηστρωτής και θεατρικός συγγραφεύς. Εχει δημιουργήσει πολλά βραβευθέντα ραδιοφωνικά θεατρικά έργα και σκηνοθετήσει συναυλίες, ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 δημιουργεί έργα μουσικού θεάτρου, τα οποία έχουν παρουσιασθεί στα σημαντικότερα θεατρικά και μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως.
Τα ακουστικά και οπτικά στοιχεία δεν αντιπαρατίθενται απλώς στους σκηνικούς τους συσχετισμούς, αλλά συνδέονται με μια πολλαπλότητα αλληλεπιδράσεων. Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί τη μαγική ράβδο της αισθήσεως του χιούμορ που χρησιμεύει ως απαραίτητο εργαλείο στην αναζήτησή του για την ίδια την ουσία του εκάστοτε παρουσιαζομένου έργου.
Ο Γκέμπελς, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της διεθνούς μουσικής και του πρωτοποριακού θεάτρου, προτάσσει μία υποβλητική αισθητική, ταυτοχρόνως καινοτόμο όσο και ανεξάντλητο. Φωνές, πρωταγωνιστές δρώμενων και μουσικοί αλληλεπιδρούν με ετερόκλητο κειμενικό και μουσικό υλικό, όπως ψευδοαρχαϊκές απαγγελίες, αποσπάσματα από την «Ιλιάδα», αποσπάσματα από την όπερα «Τρώες» του Εκτόρ Μπερλιόζ, δημοτικά τραγούδια, ηλεκτρονικά ηχητικά δείγματα και προηχογραφημένα τμήματα μουσικής εκφράσεως. Επί σκηνής παίζουν οι μουσικοί Ανέστης Μπαρμπάτσης – μπουζούκι, Φίλιππος Φασούλας – κλαρίνο. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ακύλλας Καραζήσης, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, ενώ τραγουδούν η Λυδία Κονιόρδου και ο κόντρα τενόρος Αγγελος Κυδωνιεύς.
