Χρυσοχοΐδης: «Πολύ σύντομα θα συλληφθούν οι δράστες της Πανεπιστημιούπολης» (βίντεο)
Αναφερόμενος στην δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Μαθηματικό του ΕΚΠΑ
Τη ρητή διαβεβαίωση ότι οι υπαίτιοι για τις βιαιοπραγίες στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου θα ταυτοποιηθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη «πολύ σύντομα» παρείχε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Αναφερόμενος στην επίθεση που εκδηλώθηκε πριν από δύο ημέρες εναντίον φοιτητών κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης στο ΕΚΠΑ, ο υπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός, σημειώνοντας πως «οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι επιτέθηκαν πριν από δυο μέρες σε φοιτητές την ώρα που συνεδρίαζαν και είχαν γενική συνέλευση, προφανώς θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, όπως γίνεται πάντα». Παράλληλα, διαμήνυσε ότι «κανείς απ’ όσους προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν μένει ατιμώρητος», προαναγγέλλοντας άμεσες αστυνομικές εξελίξεις για όσους «βιαιοπράγησαν με κίνδυνο ακόμη και ζωής απέναντι στους φοιτητές».
Ξεκαθαρίζοντας τα όρια δράσης των αστυνομικών δυνάμεων, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά μέσα στα πανεπιστήμια. Αυτό το έχουμε τονίσει εδώ και χρόνια», διευκρινίζοντας πως η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιείται εκ των υστέρων, εφόσον διαπράττονται αξιόποινες πράξεις που διερευνώνται βάσει της ποινικής δικονομίας.
Όσον αφορά τη συνολική περιφρούρηση των ιδρυμάτων, ο υπουργός μετέθεσε την ευθύνη της πρόληψης στο Υπουργείο Παιδείας. Επισήμανε ότι το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και «αυτό που απομένει είναι η εφαρμογή τους», υπογραμμίζοντας πως «το υπουργείο Παιδείας κάνει αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, επιταχύνει τις διαδικασίες έτσι ώστε να γίνει ελεγχόμενη πια η πρόσβαση των φοιτητών στα πανεπιστήμια και του οποιουδήποτε επισκέπτη» μέσω της εγκατάστασης του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού.