Φυλάκιση με αναστολή για τον Κουρτάκη και τον Κούγια για υποκλοπή

Φυλάκιση με αναστολή για τον εκδότη των «Παραπολιτικών» και τον ποινικολόγο που παγίδευσαν τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταδίκη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπέκλεψε συνομιλία με τον φίλο και πελάτη του, επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, ενώ ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης προσκόμισε το παράνομο αποδεικτικό υλικό σε εισαγγελέα για να αποδείξει δήθεν σκευωρία σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Κουρτάκης καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά, με σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για παράβαση του άρθρου 370 Α που αφορά την παράνομη υποκλοπή και χρήση αντιστοίχως της ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία, χωρίς τη συναίνεσή του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Αλέξη Κούγια τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, και στον Γιάννη Κουρτάκη το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η φυλάκιση των πέντε μηνών είναι με τριετή αναστολή. Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Στη δίκη κατέθεσε ο Στηβ Κακέτσης, ο οποίος ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι ο Αλέξης Κούγιας κατέγραφε τη συνομιλία τους προκειμένου να προσκομιστεί από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» στον τότε εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, που διενεργούσε έρευνα με βάση μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Σας είπε ότι κατέγραφε τη συζήτηση;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Ποτέ».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Σας είπε “τα καταγράφω για να καταστώ μάρτυρας στον εισαγγελέα”;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Όχι».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Εσείς προκαλέσατε τη συζήτηση αυτή;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Όχι».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Έγινε χειραγώγηση;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Βέβαια, εκ των πραγμάτων. Εγώ δεν ήξερα για κασέτα».

ΕΦΕΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «Αν σας ζητούσε να συναινέσετε στην καταγραφή, θα το κάνατε;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Ποτέ».

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε πως ο Αλέξης Κούγιας τού είπε πως θα του έδιναν 1.000.000 ευρώ αν κατέθετε σε βάρος τρίτων προσώπων. «Μου είπε να μου δώσουν 1.000.000 από τον κύριο Μαρινάκη» ανέφερε. «Δεν θα κατέθετα ποτέ εναντίον των φίλων μου» συμπλήρωσε.

Απολογούμενος ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως στη συνομιλία τους ο Στηβ Κακέτσης «έδειξε ενδιαφέρον να αποδείξει την αθωότητα του Μαρινάκη στο “Noor 1”, κάτι που δεν είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του»…

Όπως είπε, επικοινώνησε με τον εκδότη Κουρτάκη, στον οποίο ανέφερε ότι ο Κακέτσης θα κατέθετε στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε ο εισαγγελέας Π. Μπρακουμάτσος.
«Εχω πειστεί ότι είναι αθώος ο Μαρινάκης. Το ίδιο είχε κάνει και ο Κουρτάκης. Ημασταν σε επαφή εκείνες τις ημέρες, προκειμένου να στηρίξω τον Μαρινάκη» ανέφερε στην απολογία του.

Μάλιστα, στις 30/8/2017 παραδέχθηκε ότι έπεισε τον Κακέτση να συναντηθεί με τον λιμενικό Χριστοφορίδη (που χειριζόταν τη δικογραφία η οποία αφορά την εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1»), ώστε φωτογράφοι των «Παραπολιτικών» να τον βγάλουν φωτογραφία έξω από το μαγαζί του. Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση, όπου έγινε η καταγραφή της συνομιλίας τους στο μαγαζί του Κακέτση. Ως προς την καταγραφή της συνομιλίας του, έριξε την ευθύνη στον Κακέτση.

«Εγώ δεν ξέρω ούτε να μαγνητοφωνώ ούτε να βγάζω φωτογραφίες. Δεν ξέρω να χειρίζομαι το κινητό. Ο Στηβ έκανε την καταγραφή. (…) Δεν έκανα εγώ την καταγραφή. Είναι κακούργημα. Θα έχανα την άδειά μου. Μετά από 47 χρόνια καριέρας θα έβαζα το κεφάλι μου στον τορβά; Ο,τι έγινε έγινε με τη συναίνεση του κ. Κακέτση. (…) Σκοπός ήταν να προσφέρω υπηρεσίες στον Μαρινάκη. Εγώ τους έπεισα. Όλη η συμπεριφορά ήταν μια σκηνοθεσία. Δεν θα έβαζα την καριέρα μου σε κίνδυνο, ούτε για τον Μαρινάκη ούτε για κανέναν. Εμένα με έπεισε ο Κακέτσης» συμπλήρωσε σε άλλα σημεία της απολογίας του.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως ο Στηβ Κακέτσης εκπροσωπήθηκε στη δίκη από τον δικηγόρο Νίκο Αγαπηνό, που είναι και δικηγόρος του επιχειρηματία και ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, πράγμα ψευδές, ενώ είχε προσέλθει για να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων και ο δικηγόρος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, Γιάννης Απατσίδης (το αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής απορρίφθηκε από το δικαστήριο).

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της δίκης, είχε ζητήσει τη σύλληψη δύο ατόμων που του φώναξαν «Ησυχα, Κούγια».

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων το διευθυντικό στέλεχος των «Παραπολιτικών» και πρόεδρος του Δ.Σ. του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ Παναγιώτης Τζένος.

Όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας Ν. Φιστόπουλο σχετικά με το ποιος έδωσε το στικάκι με τη συνομιλία Κούγια – Κακέτση στον εκδότη του ομίλου και κατηγορούμενο Γ. Κουρτάκη, ανέφερε (Τυχαία; Κατά λάθος; Επί τούτου;) πως το έδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ στην ένορκη κατάθεσή του είχε πει πως παρελήφθη από τον εκδότη σε ανώνυμο φάκελο…

Στη συνέχεια ανασκεύασε την απάντησή του, αναφέροντας πως ήταν σε σύγχυση (!) ενώ κατέθετε.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα